x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La pandèmia es cobra una nova víctima

Amb aquesta nova defunció s’eleva a 120 el nombre de morts per l’epidèmia al Principat
Façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Fernando Galindo
Actualitzada 09/04/2021 a les 06:47
El virus s’ha cobrat una nova víctima en la quarta onada de la pandèmia del coronavirus. Una dona, ingressada a la planta Covid de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i que rondaria els vuitanta anys d'edat, es va convertir en la defunció número 120 des de l'inici de la pandèmia. La nova defunció se suma així a les dues que es van produir durant la jornada de dimarts. Dos pacients, de 100 i 74 anys d'edat, van morir a l'hospital. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va precisar que cap dels dos malalts havia estat vacunat.

Baixa la pressió hospitalària
Salut va anunciar 46 casos nous respecte a dimecres, una xifra que eleva a 12.409 el nombre total de contagiats des de l'esclat de la pandèmia. A més, la xifra d'altes mèdiques ha crescut fins als 11.692 recuperats, quelcom que ha permès una lleugera caiguda dels casos actius fins a 597 en relació als 646 registrats el dia anterior. Les dades fan palpable el que confirmava dimarts Benazet, i és que la pressió sobre el sistema sanitari està baixant, a causa d'una disminució dels ingressos hospitalaris. En aquest cas, ahir hi havia 36 hospitalitzats per la Covid-19, dels quals 25 es troben a planta i 11 romanen a l'UCI, 10 dels quals amb necessitat de ventilació mecànica.


Pel que fa a la població escolar, no hi ha cap aula sota vigilància activa i 47 estan en vigilància passiva. Salut va confirmar que durant la jornada de dimecres es van vacunar 1.117 persones, i des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 14.265 dosis.


Continua la vacunació

Tal i com va assenyalar el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, el ministeri que encapçala segueix les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i les indicacions de l’Agència Europea de Medicaments (EMA). Per tant, en aquests moments i amb la informació de la qual es disposa, Govern diu que no s’evidencia cap motiu per restringir l’administració de les vacunes, ni per edat, ni per sexe, ni per patologies prèvies a diferència d’altres països com Espanya, que sí que han apostat per limitar l’administració d’alguns vaccins. D’aquesta manera i donat que la relació benefici-risc de la vacunació continua essent molt favorable, el ministeri manté l’estratègia de vacunació, tot i que es farà un seguiment estricte de l’aparició de qualsevol efecte advers provocat pel vaccí. Alhora, les autoritats sanitàries destaquen que la detecció precoç dels possibles efectes adversos permet oferir el tractament escaient per evitar-ne qualsevol complicació.
  • #3 Al Capone
    (09/04/21 15:09)

    benazet diu no a les vacunes d'israel... va dir..
    El Govern no ha dit que no a les vacunes d'Israel. Simplement era un fake. El Govern d'Israel no ha proposat mai donar vacunes a Andorra.

    Respondre
  • #2 Medicació vs . Experiment "vacunal"
    (09/04/21 10:30)

    Potser seria hora que salut contempli els tractaments curatius, com ara l'ivermectina i el Diòxid de clor (ja comprobat científicament i publicats els estudis). Si els ciutadans, sabem aquesta informació,més l'haurien de tenir els de Salut! Massa negoci i prejudicis i manca de valor. És prefereix apostar per un experiment, en comptes, d'anar à lo segur, i mentrestant hi ha persones morint o afectades. Això permetria de veritat tornar a la normalitat, que sembla que no interesi. (espero que no em censureu).

    Respondre
  • #1 benazet diu no a les vacunes d'israel...
    (09/04/21 08:51)

    no se senyor Benazet, pero jo crec que el dir no a les vacunes d'israel, pot ser la causant de molts efectes colaterals...

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts