La mitjana d'edat de les persones que ingressen per Covid disminueix

Es notifiquen 47 casos nous respecte ahir, xifra que eleva a 12.456 el nombre total de contagiats per la pandèmia

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat47 casos nous respecte dijous, una xifra que eleva a 12.456 el nombre total de contagiats des de l'esclat de la pandèmia. A més, la xifra d'altes mèdiques ha crescut fins als 11.732 recuperats, tot i que els casos actius han pujat a 604 respecte als 597 registrats el dia anterior. Les defuncions es mantenen a 120 respecte ahir. Segons ha afirmat, sembla que la taxa de reproducció s'està aplanant i tendeix a la baixa, sent de 0,97. Per altra banda, Benazet ha puntualitzat que la contensió del brot es troba en descens donat que la mitjana era de 60 casos al dia, i actualment se'n notifiquen de 45 a 50.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, el titular de Salut ha informat que aquest matí hi havien 41 ingressats, però ha avançat que hi haurien sis altes al llarg del dia. Durant la tarda, el Govern les ha confirmat, cosa que redueix la xifra a 35 hospitalitzats. D'aquests 24 es troben a la planta Covid de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i 11 a l'UCI, 10 dels quals amb necessitat de ventilació mecànica.

Benazet també ha puntualitzat que ha disminuït l'edat de les persones que ingressen tot i que la gravetat dels casos és major. Actualment la mitjana d'edat es situa entre els 55-60 anys, mentre que abans era de 65 anys. A més indica que la majoria dels pacients que ingressen no estan vacunats o quan han rebut la vacuna ja estaven en període d'incubació de la Covid.Finalment, pel que fa a la població escolar, no hi ca cap aula sota vigilància activa i n’hi ha 35 en vigilància passiva.

tracking