seguretat social

La inversió en habitatge, una opció amb condicionants

La inversió en habitatge, una opció amb condicionants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La política d’inversió del fons d’aquest 2021 passa, entre d’altres elements, per augmentar la diversificació: geogràfica, en divisa i en actius menys líquids.

Respecte a aquests darrers una opció és l’àmbit immobiliari. Però Jordi Cinca va deixar clar que no és la vocació del fons fer inversió social: “L’única vocació que ha de tenir és la de gestionar el millor possible perquè estem gestionant els diners dels afiliats, i el nostre objectiu és gestionar protegint el fons i traient rendibilitats per damunt de l’IPC, no el de fer polítiques socials”. No obstant, va afegir, ara que es projecta el fons publicoprivat, “si en el seu moment des d’organismes públics s’impulsen iniciatives en l’àmbit de l’habitatge social que permetin la inversió de tercers, privats o el mateix fons, el fons haurà d’analitzar aquesta inversió” i constatar si encaixa en la missió de la caixa de pensions “en termes de seguretat, rendibilitat i d’horitzó temporal en l’estratègia del fons, i si ho fa, perquè no”, va cloure. Cinca va afegir que de cara a aquest 2021 també es vol apostar per amplificar la inversió socialment responsable.

L’estratègia del fons, però, està molt marcada per les regles imposades per la llei, que obliga a ser conservadors en el sentit de no tenir més del 35% dels diners en renda variable. Durant el 2020 aquest percentatge va ser del 29,2%, mentre que un 62,2% de la cartera estava en renda fixa i un 8,6% en altres actius. Cinca va destacar que els darrers deu anys el fons ha assolit una rendibilitat anual del 2,51% i del 2,36% els darrers cinc.

tracking