x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
SITEMA FINANCER

Fitch Ratings confirma el ràting de Crèdit Andorrà a BBB-

L’informe destaca "la forta posició de Crèdit Andorrà a Andorra", que ha tancat l’exercici 2020 amb uns beneficis de 31,9 milions d’euros
Oficines de Crèdit Andorrà.

Crèdit Andorrà augmenta el volum de negoci

Oficines de Crèdit Andorrà.

Actualitzada 09/04/2021 a les 18:06
L’agència internacional Fitch Ratings ha confirmat a Crèdit Andorrà un ràting a llarg termini BBB-, una qualificació que posa de manifest la generació de beneficis, el compliment del pla estratègi de negoci i la consolidació de l’estratègia de diversificació i creixement internacional que duu a terme el Grup. 

Segons informa l'entitat bancària en un comunicat, l’informe destaca "la forta posició de Crèdit Andorrà a Andorra", que ha tancat l’exercici 2020 amb uns beneficis consolidats de 31,9 milions d’euros. En aquest context, Crèdit Andorrà informa que ha liderat el suport a l’economia andorrana i ha continuat creixent a escala internacional en quant a volum de negoci i beneficis. Alhora, va activar una política de provisions anticipades per fer front als efectes de la pandèmia, concretament, 11 milions d’euros.

L’avaluació de Fitch, segons l'entitat, posa de manifest la fortalesa del Banc reflectida en una "capitalització satisfactòria" tal i com demostra la ràtio de capital total regulatòria que s’ha situat en el 17,63% (el 15,91% CET1), nivells per sobre de la mitjana dels bancs europeus. 

D'altra banda, Crèdit Andorrà afirma que el manteniment d'aquesta qualificació és un reflex de la bona evolució en la consecució dels objectius marcats en el pla estratègic. L’agència posa en valor l’estratègia del banc "centrada en el creixement dels recursos gestionats i en una presència internacional focalitzada amb l’objectiu d’incrementar l’eficiència i contribuir a la generació de beneficis". Un altre dels aspectes destacats per Fitch és el creixement del negoci internacional, que s’ha incrementat un 8,27% fins a assolir els 9.765 milions d’euros. En aquesta línia, el pla estratègic també contempla el desenvolupament d’aliances estratègiques, l’especialització en productes i serveis que augmentin la diferenciació i el valor afegit i la diversificació del negoci. 

Aquest informe també recull també l’exposició del teixit empresarial i a les persones, a les quals el Banc ha donat un important suport financer. Hi destaca el suport al programa extraordinari del Govern d’Andorra d’avals per a empreses i negocis, en el marc del qual Crèdit Andorrà ha constituït el 67% de l’import total de crèdit tous. Alhora, Fitch manté la perspectiva de ràting negativa consistentment amb el posicionament que ha mostrat durant l’últim any en les seves avaluacions i com a conseqüència dels possibles efectes per a l’entorn econòmic i financer de la crisi generada per la Covid-19. 

Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts