comissió de salut pública

Espanya vacunarà amb AstraZeneca persones d'entre 60 i 69

Espanya vacunarà amb AstraZeneca persones d'entre 60 i 69

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes de l’Estat espanyol van acordar ahir que, un cop es conclogui la vacunació amb AstraZeneca a les persones d’entre 60 i 65 anys ara en marxa, es prossegueixi amb les del grup de 66 a 69, encara que si escau també podran ser immunitzats amb els altres sèrums disponibles. La comissió de Salut Pública va decidir en la reunió posposar la vacunació dels menors de 60 anys que estaven prioritzats en l’estratègia per rebre el preparat de la Universitat d’Oxford però que encara no hagin rebut la primera punxada. Per als que sí, els tècnics del ministeri de Sanitat i de les comunitats comunicaran pròximament la seva decisió sobre la segona dosi “segons es vagi actualitzant i ampliant l’evidència científica, les avaluacions de l'EMA i en comunicació amb altres països de la UE”.

Vaxzevria (nom comercial de la vacuna d’AstraZeneca) va començar a administrar-se al febrer a una part de personal essencial (docents, policies, guàrdies civils o bombers, entre d’altres), menor de 55 anys i després de 65, al costat de població general per sota d’aquesta edat, que era el límit fixat fins avui.

Després desaconsellar dimecres el seu ús en menors de 60 anys arran del dictamen de l’Agència Europea del Medicament sobre diversos casos rars de trombes apareguts en alguns països europeus, la comissió va decidir continuar vacunant amb AstraZeneca el grup de 60-65 anys que ja està vacunant actualment, i que el següent grup a vacunar amb AstraZeneca sigui el de 66 a 69 anys, i amb l’objectiu de completar com més aviat la vacunació de la població més vulnerable a la Covid-19 es podran utilitzar altres vacunes en funció de la disponibilitat. A les persones d’entre 66 i 69 anys se’ls podrà administrar qualsevol dels sèrums ara disponibles (Pfizer, Moderna i AstraZeneca) i també el de Janssen, la primera entrega del qual arribarà a mitjan d’aquest mes.

tracking