Salut

Escoter renuncia com a cap de Salut Mental esgotat per la "implicació en la feina"

Va presentar la dimissió per escrit el dimarts en veure que la seva implicació al màxim l'estava afectant tant a nivell personal com de salut

Escoter avala la cobertura de la CASS als psicòlegsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Escoter va presentar per escrit el dimarts larenunciaal càrrec de cap de Salut Mental delSAAS. Poc després ho va comunicar a tots els coordinadors i durant el dia d'ahir els ho va comunicar a tot l'equip del departament. El motiu pel qual ha renunciat al càrrec és perquèestàesgotatmentalment, ja queel seu tarannà el faimplicar-seal màxim amb la feina i veia que l'estava afectant tanta nivell personalcom de salut. Escoter ha manifestat al Diari que s'ha implicat molt amb el seu càrrec, treballant també en dies festius i caps de setmana, i ha arribat un moment en què s'ha adonat que era impossible compaginar aquesta màxima implicació amb la seva vida personal, motiu pel qual ha optat per l'opció que ha vist que era la més positiva.

Escoter, que va prendre el càrrec el passat juliol, ha rebutjat que en qualsevol cas s'intenti polititzar la seva marxa i ha explicat que la seva relació amb l'anterior cap de Salut Mental, Gemma Garcia, ha estat excel·lent i que ella ha col·laborat en tot moment facilitant-li la feina, que ha sigut excel·lent en el cas de filtratge de les persones que acudeixen per primera vegada a demanar una cita al departament, així com amb la feina conjunta que ambdós tenen com a psiquiatres forenses de la presó. També ha negat una mala relació amb el director del SAAS, Josep Maria Piqué, i ha explicat que el seu contacte és amb el doctor Prats, director assitencial, amb el qual també ha treballat perfectament.

Quant al pla de salut mental, Escoter ha reconegut que es tracta d’un projecte molt ambiciós que necessita temps i que per això avança lentament. També s'ha referit a l’escenari actual amb la pandèmia, que està fent molt més difícil la feina de tots els sanitaris i que ha suposat un esforç extra per tots els membres de Salut Mental per les necessitats que té la població actualment d’ajuda psicològica i psiquiàtrica.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s'ha referit aquest migdia a la renúncia d'Escoter, la qual ha lamentat. "Em sap greu perquè és una persona que aprecio, professionalment i personalment, però ningú és imprescindible i trobarem un substitut", ha indicat el ministre, que ha afegit que "no em preocupo excessivament perquè sé que trobarem una bona solució per liderar aquest servei".

tracking