x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
CIMERA IBEROAMERICANA

Darreres reunions preparatòries per la XXVII Cimera Iberoamericana

Els Coordinadors Nacionals i Responsables de Cooperació i els Ministres d’Afers Exteriors iberoamericans enllestiran els documents que s'hauran d'aprovar el 21 d'abril
Durant els anys que Andorra ha ostentat la Secretaria Pro Tempore s'han dut a terme dotze trobades ministerials

Darreres reunions preparatòries per la XXVII Cimera Iberoamericana

Durant els anys que Andorra ha ostentat la Secretaria Pro Tempore s'han dut a terme dotze trobades ministerials

Actualitzada 09/04/2021 a les 16:31
La 27a Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern es celebrarà el proper 21 d’abril, tot i que els pròxims dies serà precedida per les darreres reunions preparatòries de la cita. Segons informa la fundació, està previst que els Coordinadors Nacionals i els equips de Responsables de Cooperació es reuneixin, de manera telemàtica, els dies 13 i 14 d’aquest mes per debatre els documents que seran elevats, en primer lloc, a la trobada de Ministres d’Afers Exteriors que es reuniran el dia 15 d’abril, i, posteriorment, a la trobada de Caps d’Estat i de Govern.

En aquest context, els dies 13 i 14 d’abril es duran a terme dues jornades de treball en què es definiran documents com ara la Declaració de Caps d’Estat i de Govern; el Compromís d’Andorra sobre Innovació per al Desenvolupament Sostenible; el Programa d’Acció de la Cimera i els Documents Especials. En definitiva, tots els acords que conformen el missatge polític de la XXVII Cimera Iberoamericana i agrupen els principals resultats del conjunt de reunions preparatòries que han tingut lloc sota la presidència andorrana. La fundació informa que tota aquesta documentació s’elevarà,  a la reunió que els ministres iberoamericans d’Afers Exteriors mantindran, també en format telemàtic, el dia 15 d’abril i que servirà per tancar els acords finals que, un cop aprovats en el marc de la Cimera, seran el full de ruta per a l’acció de la Conferència Iberoamericana per als propers dos anys.

Durant els més de dos anys que Andorra ha ostentat la Secretaria Pro Tempore s’han dut a terme dotze trobades ministerials per tractar diverses temàtiques i on s’ha recuperat la ministerial de Medi Ambient, que feia una dècada que no se celebrava. La fundació afirma que totes aquestes reunions s’han tancat amb acords que ara conformen els documents finals a aprovar pels 22 Caps d’Estat i de Govern dels països que conformen la Conferència Iberoamericana.
La Cimera del 21 d’abril serà la culminació de la feina feta sota la presidència andorrana que ha escollit com a lema ‘Innovació per al desenvolupament sostenible – Objectiu 2030. Iberoamèrica davant el repte del coronavirus’ adaptant-se a la nova situació mundial generada per la pandèmia de la Covid-19.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts