x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
afers exteriors

Crida a utilitzar la Cimera per assegurar la igualtat de gènere

Demanen als presidents que incloguin les dones en els òrgans de decisió
Una de les trobades a Andorra en el marc de la Cimera.

Crida a utilitzar la Cimera per assegurar la igualtat de gènere

Una de les trobades a Andorra en el marc de la Cimera.

Actualitzada 09/04/2021 a les 12:27
Les vicepresidentes de Colòmbia, Espanya, Costa Rica i Uruguai, conjuntament amb altres líders d’organismes internacionals, van fer una crida ahir als estats iberoamericans per assegurar la participació igualitària de les dones en tots els òrgans de decisió.
Concretament, van exhortar els països que participaran en la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que se celebrarà a Andorra el 21 d'abril que la Declaració que resulti de la trobada inclogui compromisos concrets envers la igualtat de gènere i la participació i lideratge de les dones. Creuen que la Cimera és una oportunitat per repensar el model de regió que volen promoure després de la crisi provocada per la Covid-19, en què, per no deixar ningú enrere, és fonamental que les dones tinguin un paper protagonista en el canvi.


La reunió d’ahir es va fer en el marc de la trobada digital Cap a la XXVII Cimera Iberoamericana - El lideratge de les dones per a un pacte de futur incloent, organitzat per la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) i les institucions que integren el Task Force Interamericà per al Lideratge de les Dones. Les participants van assenyalar que la crisi derivada per la pandèmia no només ha evidenciat sinó que també ha augmentat significativament les desigualtats multidimensionals que pateixen les dones, destacant en particular els efectes desproporcionats sobre la seva autonomia i empoderament econòmic i el preocupant augment de la violència contra les dones.


Les participants en la trobada digital, entre elles la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, van advertir de l’absència generalitzada de les dones en els òrgans de presa de decisions sobre Covid-19 a tot el món i van posar en relleu les recents dades publicades pel Global Gender Gap Report (2021), en què es projecta que es necessitarien 145,5 anys per aconseguir la paritat de gènere en la política, un retrocés de 51 anys respecte de l’informe de l’any 2020.


També van insistir en el fet que la igualtat de gènere ha de ser col·locada en el centre dels espais de diàleg multilaterals i de les polítiques públiques i van reiterar la necessitat d’accelerar els esforços i compromisos per reduir les bretxes de desigualtat entre dones i homes, a través de compromisos que es tradueixin en accions concretes per a la seva consecució.


Per últim, van reafirmar la importància que les dones participin en igualtat de condicions en la presa de decisions per garantir que les seves necessitats específiques, mirades i veus diverses, siguin part de l’agenda, tant en les respostes davant de la crisi provocada per la Covid-19 com per a l’assoliment de l’Agenda 2030 i la construcció d’un pacte de futur més sostenible, incloent i igualitari després de la crisi.
Etiquetes
  • #2 2030 Land
    (09/04/21 08:37)

    Andorra està sent homologada dins del context de l'agenda 2030 sense especificacions pròpies, sense tenir en compte res més que l'economia com a denominador comú, se'ns obliga a obrir-nos als mercats com a font de subsistència sense protegir les nostres especificacions.

    Respondre
  • #1 Oportunitats...
    (09/04/21 08:14)

    La cimera iberoamericana podria ser un gran intent de desplaçar interessos econòmics cap a un enorme territori i població amb referents històrics i culturals semblants. I que necessiten ser tinguts en compte mundialment.

    En lloc d'això, ja veiem que quedarà en les típiques declaracions imposades per l'agenda 20-30 i impulsades per les grans fortunes de l'orbita anglosaxona.

    Quatre polítics somrient bobament, elits burocràtiques fastiguejades fent el de sempre i un altre pas enrere per l'oportunitat de iberoamerica.

    I és que tenim els polítics que ens mereixem ...

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts