x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
finances

Crèdit Andorrà augmenta el volum de negoci

L’any passat el va incrementar un 2,38% fins als 17.470 milions d’euros i va aconseguir un benefici de 31,8 milions
Oficines de Crèdit Andorrà.

Crèdit Andorrà augmenta el volum de negoci

Oficines de Crèdit Andorrà.

Actualitzada 09/04/2021 a les 12:25
El Grup Crèdit Andorrà va tancar l’exercici 2020 amb un increment de volum de negoci fins als 17.470 milions d’euros, un 2,38% més que l’any anterior, i uns recursos de clients que van créixer un 2,60%, situant-se en els 15.028 milions. En una nota de premsa emesa ahir, el banc destaca que la inversió creditícia va superar els 2.442 milions d’euros (dels quals 2.144 milions d’euros es localitzen a Andorra), xifres que sumades al paper principal que ha jugat l’entitat en el desplegament del programa extraordinari d’avals per a empeses i negocis del Govern (amb un 67% de l’import total), reflecteixen el lideratge i el suport financer de Crèdit Andorrà al país, al teixit empresarial i a les persones, una voluntat especialment destacada en un any marcat per la pandèmia.

El benefici consolidat del grup ha estat de 31,86 milions d’euros, uns resultats que s’han obtingut en un entorn marcat per la crisi econòmica i després d’aplicar una política prudent de provisions per fer font als potencials efectes de la Covid-19 (11 milions d’euros de provisions específiques pel coronavirus) i d’assumir altres efectes directament relacionats amb la pandèmia, com per exemple els derivats de la participació accionarial del banc en sectors estratègics de l’economia del país, per un import superior als 8 milions d’euros.

La “fortalesa” del banc es veu reflectida en la solvència, que s’ha incrementat situant la ràtio de capital total regulatòria en el 17,63% (el 15,91% CET1 segons la Llei de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d’entitats bancàries i empreses d’inversió), per sobre de la mitjana europea. També es veu reforçada per la millora de la qualitat creditícia, l’increment de la ràtio de cobertura i el control de la despesa, que han permès contrarestar el conjunt de tendències negatives del mercat. Altres indicadors confirmen “la robustesa” de Crèdit Andorrà, com l’increment del 7,29% dels fons propis (504 milions respecte als 470 del 2019).

Xavier Cornella, conseller executiu i director general del Grup Crèdit Andorrà, assenyala en el comunicat que “en un any especialment complex arran de la Covid-19 hem continuat executant el nostre pla estratègic, que ens ha permès reforçar la nostra solidesa i créixer de manera sostenible, eficient i responsable, estant a prop dels nostres clients, del país i de la societat, per donar suport al teixit empresarial i a les famílies. La nostra capacitat de servei i el fet de ser pioners en digitalització i oferta de valor defineixen la nostra raó de ser com a banc de referència al país”.

Creixement sostingut
En un any marcat per la pandèmia, el Grup Crèdit Andorrà ha continuat creixent en les principals places financeres en què té presència, amb una estratègia centrada en la cerca d’aliances estratègiques que garanteixin el creixement, en la capacitat de servei, en l’eficiència i la rendibilitat de les diferents àrees de negoci, en l’acceleració de la digitalització i en l’especialització, tant de l’equip com dels productes i serveis.
Etiquetes
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts