TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Salut referma l'ús d'AstraZeneca

Dos pacients ingressats a planta causen decés per Covid en una jornada amb 35 nous positius

Salut referma l'ús d'AstraZenecaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va refermar ahir la seva confiança en el vaccí d’AstraZeneca després de comptar amb el pronunciament de l’Agència Europea del Medicament (EMA), que avala el seu subministrament atès que considera que els seus beneficis són superiors als efectes secundaris que puguin originar-se. D’aquesta manera, tot i que l’organisme europeu va admetre l’existència d’una “possible relació” entre la vacunació i els fenòmens trombòtics, Benazet va assegurar que “això no és motiu per suspendre en cap cas la vacunació d’AstraZeneca”. En aquest sentit, el ministre va reiterar que no es faran distincions per franges d’edat ni tampoc per gènere al no constatar-se evidències científiques que provin cap alteració patològica.

El titular de Salut també va certificar que al Principat “no s’ha reportat cap episodi” de trombosis i va afegir que en l’hipotètic cas es produís el pacient s’ha de posar en contacte amb el metge referent per fer un seguiment de fàrmacovigilància. “Té tractament”, va tranquil·litzar el ministre, que va comentar que, sense tenir una casuística elevada, l’efecte secundari més propens és “un mal de cap intens”.

La campanya de vacunació

La segona jornada de vacunació va acostar al recinte de l’antiga plaça de braus un total de 1.224 persones, una xifra molt superior a la de la jornada de dimarts on es van vaccinar un total de 708 persones.

A més, ahir es van cancel·lar 36 cites programades, una xifra inferior a les 124 de dimarts. Per tot plegat, l’afluència de públic a les immediacions del recinte va ser molt major, fet que va comportar cues per accedir dins de la instal·lació. Benazet va atribuir aquest fet a l’endarreriment que va generar haver d’omplir presencialment els qüestionaris previs a la vacunació, raó per la qual va recomanar portar-lo ja completat des de casa per evitar aglomeracions de gent. A més, va convidar a la població que encara, per torn, no li correspon vacunar-se a inscriure’s al registre per agilitzar el procés.

Dues defuncions

Durant la jornada d’ahir es van registrar dues defuncions per coronavirus a la planta Covid de l’hospital. Es tracta de dos pacients de 100 i 74 anys que en cap dels dos casos havien estat vacunats. La xifra de defuncions, per tant, ascendeix a 119. Pel que fa als positius, el Ministeri de Salut va diagnosticar ahir 35 nous casos, que eleven a 12.365 el nombre total d’infectats des de l’esclat de la pandèmia. D’altra banda, hi ha 628 malalts actius i 11.616 persones ja han rebut l’alta mèdica en superar la malaltia. A l’hospital hi ha 37 pacients ingressats, dels quals 27 es troben a planta i 10 romanen a l’UCI, tots ells sota l’assistència de la ventilació mecànica.

BENAZET EXCULPA ELS JOVES I APUNTA A LA FRANJA DELS 30 ALS 50

“Sempre hem parlat més dels joves i els hem assenyalat amb el dit i no són aquests els que es comporten pitjor”, va declarar ahir en roda de premsa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en referència a la relaxació dels comportaments socials de les darreres setmanes, que ha motivat un increment dels contactes de les persones infectades segons els rastrejadors de l’oficina Covid. D’aquesta manera, Benazet va posar el focus al grup de persones ubicades entre la franja d’edat “entre els 30 i els 50 anys” com a responsables d’abaixar la guàrdia i va alliberar de pressió als joves. “Els joves estan en una edat on la interacció social forma part de la seva vida i els afecta d’una forma molt intensa”, va comentar el ministre, empàtic amb aquest col·lectiu. “Els vull donar un missatge d’esperança. Amb l’arribada de l’estiu podran recuperar la vida social”, va subratllar. Igualment, el titular de Salut va fer al·lusió a la tragèdia del coll d’Ordino on van perdre la vida dos joves com a conseqüència d’una mala combustió d’una estufa. “Als que estan colpits durament per aquest drama els vull dir que no té relació amb la pandèmia. Ningú s’ha de sentir culpable”, va concloure Benazet.

Salut referma l'ús d'AstraZeneca

tracking