Nova defunció per Covid a l'hospital

Amb aquesta s'eleva a 120 el nombre de morts per l'epidèmia al Principat

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La quarta onada de la pandèmia del coronavirus s'ha cobrat una nova víctima. Una dona, ingressada a la planta Covid de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i que rondaria els vuitanta anys d'edat, s'ha convertit en la defunció número 120 des de l'inici de la pandèmia. La defunció se suma a les dues que es van produir durant la jornada d'ahir. Dos pacients, de 100 i 74 anys d'edat, van morir a l'hospital. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va precisar que cap dels dos malalts havia estat vacunat.

Salut ha anunciat 46 casos nous respecte ahiruna xifra que eleva a 12.409 el nombre total de contagiats des de l'esclat de la pandèmia. A més, la xifra d'altes mèdiques ha crescut fins als 11.692 recuperats, quelcom que ha permès una lleugera caiguda dels casos actius fins a 597.Les dades fan palpable el que confirmava ahir Benazet i és que la pressió sobre el sistema sanitari està baixant, a causa d'una disminució dels ingressos hospitalaris. En aquest cas, avui hi ha 36 hospitalitzats per la Covid-19, dels quals 25 es troben a planta i 11 romanen al'UCI, 10 dels quals amb necessitat de ventilació mecànica.

Pel que fa a la població escolar, no hi ha cap aula sota vigilància activa i 47 estan en vigilància passiva. Salut ha confirmat que durant la jornada d’ahir van vacunar-se 1.117 persones, pel que des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 14.265 dosis. Tal i com va assenyalar el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, el ministeri que encapçala segueix les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i les indicacions de l’Agència Europea de Medicaments (EMA).Per tant, en aquests moments i amb la informació de la qual es disposa, Govern diu no s’evidencia cap motiu per restringir l’administració de les vacunes, ni per edat, ni per sexe, ni per patologies prèvies. D’aqueta manera i donat que la relació benefici-risc de la vacunació continua essent molt favorable, el ministeri manté l’estratègia vacunació. Tot i que es faràun seguiment estricte de l’aparició de qualsevol efecte advers provocat pel vaccí.

tracking