reportatge

Guaidó reapareix

Els populars espanyols volen que sigui Juan Guaidó que representi Veneçuela a la Cimera iberoamericana. I li demanen a Pedro Sánchez.

Guaidó reapareix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, va demanar ahir al president espanyol, Pedro Sánchez, que convidi Juan Guaidó com a màxim mandatari veneçolà a la Cimera iberoamericana que organitza el Principat el proper 21 d’abril i que retiri la invitació al “dictador” Nicolás Maduro. “Espanya ha de defensar els demòcrates davant aquells que ataquen els drets humans”, va etzibar Casado a través del seu compte de Twitter. L’acció dels populars ha anat acompanyada d’una bateria de preguntes parlamentàries en les quals es demana a l’executiu espanyol perquè no s’ha convidat Juan Guaidó quan és qui Espanya reconeix com a president legítim veneçolà.

No obstant, és el país amfitrió, en aquest cas Andorra, qui té la potestat de convidar o no als caps d'Estat i presidents dels Governs dels diferents països iberoamericans. Interpel·lat per aquesta qüestió, el ministre portaveu, Eric Jover, va assenyalar ahir a la tarda que el criteri que s’ha seguit és el de la secretaria iberoamericana i també el de les Nacions Unides.

Sigui com sigui, el Principat va deixar de reconèixer Guaidó com a president interí de Veneçuela a finals del mes de gener, seguint la línia de la Unió Europea El canvi de criteri es va succeir després que el control de l’Assemblea Nacional veneçolana tornés a mans dels afins a Nicolás Maduro. Els 27 i Andorra consideren ara Guaidó un líder de l’oposició. L’executiu va defensar llavors que la voluntat des del moment que va agafar les regnes de la presidència de la Conferència iberoamericana “ha estat la facilitar el diàleg” entre els diferents Estats membres de la Conferència Iberoamericana.

tracking