Grandvalira clou la temporada amb la pèrdua del 91% de la facturació

L'estació ha venut un 88% menys de dies d'esquí respecte la temporada anterior

Més pistes a GrandvaliraGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Grandvalira ja ha fet oficial el tancament de comptes de la temporada i, tal i com va avançar elDirector General, Juan Ramón Moreno, la caiguda ha sigut significativa degut a les restriccions per la pandèmia. Concretament, elbalanç final apunta a pèrdues de més del 91% de la facturació global i un total de 203.915 dies d'esquí venuts en 93 dies d'obertura, un 88% menys que la temporada passada. En el cas d'Ordino Arcalís, la xifra de forfets venuts ha estat de 42.550, un 78% menys que en temporades anteriors. En aquest sentit, des de Grandvalira han destacat que "la notícia positiva de la temporada és que l'esforç de les estacionsha permès a les famílies residents a Andorra la pràctica de l’esquí com a vàlvula d’escapament davant les restriccions per desplaçar-se i sortir del país".

D'altra banda, destaca que el 20 de febrer va ser el dia amb més ocupació de la temporada, amb un total de 6.258 esquiadors, mentre que Grandvalira ha lamentat que la notícia sobre la lliure circulació de ciutadans entre Espanya i Andorra anunciada el 31 de març ha arribat tard per a les estacions. Amb tot, s'ha destacat l'esforç que s'ha fet per anar obrint de manera parcial i progressivales instal·lacions fins a arribar als 165 quilòmetres de pistes (135 km de Grandvalira i 30 km d'Ordino Arcalís).

A més, s'ha posat en relleu el treball delsequips de terreny de Grandvalira Resorts, els quals "han estat clau per garantir una bona qualitat de la neu". Han acumulat un total de 8.650 hores treballades amb màquines trepitjaneu a Grandvalira i 1.800 hores a Ordino Arcalís i, quan les baixes temperatures ho han permès, han produït 849.064 m3 de neu de cultiu a Grandvalira i 79.706 m3 a Ordino Arcalís.

Grandvalira ja té la vista posada a l'estiu i, sobretot, en l'hivern vinent, els quals s'espera que siguin més positius.

tracking