Espanya aposta per limitar l'administració d'AstraZeneca

El ministeri de Sanitat espanyol proposa ara a les comunitats autònomes administrar la vacuna d’AstraZeneca només a les persones majors de 60 anys

Espanya aposta per limitar l'administració del vaccí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Sanitat espanyol proposa ara a les comunitats autònomes administrar la vacuna d’AstraZeneca només a les persones majors de 60 anys i, per tant, sol es posaria a la franja de població entre els 60 i els 64 anys. El ministeri ha adduït que després del pronunciament de l’Agència Europea del Medicament i amb la informació disponible fins a la data la recomanació és administrar-la només a persones a partir dels 60 anys. Es tracta d’un canvi de criteri notable ja que limita molt l’administració d’un vaccí que des del principi es va optar per posar només als menors de 65 anys. A més, l’estat veí del sud proposa deixar en suspens l’administració de la segona dosi als menors de 60 que ja se’ls ha administrat a l’espera de nous pronunciaments científics. El ministeri ha elevat la proposta a les comunitats autònomes.

La Unió Europea va reaccionar a les noves conclusions de l’Agència Europea del Medicament reclamant una “posició coordinada” entre els països sobre AstraZeneca que no “alimenti” dubtes sobre la vacuna contra la Covid. “És essencial que seguim una posició coordinada a Europa. Una posició que no confongui els ciutadans i que no alimenti dubtes sobre la vacuna, perquè està basada en la ciència”. va manifestar la comissària de Salut dels 27, Stella Kyriakides, durant una reunió extraordinària dels ministres del ram dels països membres convocada per la presidència portuguesa.

tracking