Educació

Els refugiats, temàtica de la 14a edició de les Activitats d'humanitats

La jornada se celebrarà el 14 d'abril i el periodista i escriptor Xavier Aldekoa serà el conferenciant convidat

Conferències de Pep Marí a les Jornades d'humanitats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior organitza les catorzenes Activitats d’humanitats, eldimecres 14 d’abril a les 8.30 hores. La jornada començarà amb la inauguració a càrrec de laministra Ester Vilarrubla, i seguirà amb la presentació dels tallers que es duran a terme en cada centre educatiu. La temàtica d'enguany seran els refugiats, i professors de diverses assignatures participen en l’organització de les activitats, que pretenendinamitzar les assignatures de llengua, literatura, ciències socials i economia per desvetllar l’esperit

crític dels joves. A més, es vol potenciar que professors i alumnes de tots els sistemes educatius treballin plegats i comparteixin experiències educatives.

La jornada esfarà en format telemàtic i hi participaran 163 alumnes i 11 professorsde l'Escola Andorrana de batxillerat, Col·legi Espanyol María Moliner, LycéeComte de Foix i Col·legi Sant Ermengol.

A més, la jornada comptarà amb una conferència a càrrec del periodista i escriptor,Xavier Aldekoa (Barcelona, 1981), que en quasi vint anys de professió ha cobertmés de 45 països del continent africà i ha estat testimoni de conflictes i revolucions en països com Somàlia, la República Democràtica del Congo, Angola, Mali, la República Centreafricana o elSudan, del creixement econòmic de nacions com Etiòpia i Ruanda, de la caiguda de dictadors aGàmbia o de l’aparició de moviments democràtics i feministes arreu del territori. Aldekoa és corresponsal de La Vanguardia a l’Àfrica des de l’any 2009 i és cofundador de la Revista 5W,especialitzada en informació internacional.

tracking