Andorra insisteix que la mobilitat amb Catalunya s'ha de mantenir

Espot explica que no s'ha arribat a un consens amb la Generalitat i espera que demà al matí hi hagi una interpretació jurídica uniforme

El cap de Govern, Xavier Espot, en la compareixença d'aquest vespreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern d'Andorra, el Govern espanyol i la Generalitat no arriben a un punt comú sobre en quina situació està la mobilitat entre el Principat i Catalunya a partir d'aquesta mitjanit, en què la comunitat autònoma fronterera tornarà al confinament comarcal. L'Executiu andorrà ha mantingut avui múltiples reunions amb les diferents parts, però no s'ha arribat a una interpretació jurídica uniforme de l'actual situació. El cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat aquest vespre que en les "relacions internacionals, la diplomàcia i el dret hi ha moltes interpretacions a les normes jurídiques, no tot és blanc o negre, sinó que hi ha molts matisos".

Espot ha assegurat que el Govern es manté en la idea que la mesura que es va anunciar el passat 31 de març és la que preval, i que per tant el confinament comarcal no hauria d'afectar a la mobilitat entre Catalunya i Andorra, però les interpretacions per part d'Espanya i Catalunya no serien les mateixes. En aquest sentit, ha recordat queels cossos d'ordre espanyols són els que vetllaran pel compliment de les normes en aquests territoris. "Jo el que recomanaria és que davant les divergències interpretatives i disparitats de criteri, el més prudent és que la gent entengui ens hem de moure el menys possible, això no inclou els motius imperiosos", ha exposat Espot.

El cap de Govern també ha lamentat la confusió que es genera entre els ciutadans els canvis constants en relació a les restriccions de mobilitat i ha exposat que espera que demà al matí s'arribi a una interpretació uniforme i el Govern pugui aportar una informació més clara. Amb tot, ha assenyalat que "per aquells que es pensen que la burocràcia és una tasca senzilla i que amb un cop de puny sobre la taula s'aconsegueix el que es vol" s'equivoquen. "S'ha de fer amb discreció i lleialtat", ha indicat Espot.

Sobre si la posició d'Espanya i Catalunya és la mateixa, el cap de Govern ha exposat que "hi ha dubtes per part de tots, hem d’acabar d’afinar-ho, no hi ha posicions monolítiques i les coses són molt més matisades del que sembla des de fora".

tracking