Crèdit Andorrà va obtenir 31,86 milions de benefici el 2020

L'entitat va augmentar fins als 17.470 milions el volum de negoci, un 2,38% més que el 2019

Crèdit Andorrà activa un servei de cita prèvia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Crèdit Andorrà va tancar l'exercici 2020 amb un benefici de 31,86 milions d'euros, resultats que l'entitat ha valorat positivament tenint en compte el context de la crisi econòmica derivada de la pandèmia. L'any passat es va incrementar el volum de negoci fins als 17.470 milions d'euros, un 2,38% més que el 2019, i els recursos de clients van augmentar als 15.028 milions, un 2,60% més que l'any anterior. A més, la inversiócreditícia va superar els 2.442 milions d’euros (dels quals 2.144 milions d’euros es localitzen a Andorra).

Des de Crèdit Andorrà han posat en relleu que aquestes xifres, sumades al paper que ha jugat en el programa extraordinari d'avals per a empreses i negocis del Govern (amb un 67% de l'import total), "reflecteixen el lideratge i el suport financer del banc al país, al teixit empresarial i a les persones".El consellerexecutiu i director general del Grup Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha assenyalat que "en un any especialment complex arran de la Covid-19, hem continuat executant el nostre pla estratègic, que ens ha permès reforçar la nostra solidesa i créixer de manera sostenible, eficient i responsable, estant a prop dels nostres clients, del país i de la societat, per donar suport al teixit empresarial i a les famílies".

Crèdit Andorrà també va incrementar les seves dades de solvència, situant la ràtio de capital totalregulatòria en el 17,63%, per sobre de la mitjana dels bancs europeus.Un altre indicador positiu per a Crèdit Andorrà és l'increment del 7,29% dels fons propis (504 milions respecte als 470 del 2019).

Creixement a l'exterior

En un any marcat per la pandèmia, el Grup Crèdit Andorrà va continuar creixent en les principals places financeres on té presència. Així doncs, aEspanya, Creand Wealth Management (Banco Alcalá, S. A.) va incrementar el patrimoni sota gestió en més de 200 milions, i va assolir els 2.261 milions d’euros (un 10,67% més que l’any anterior). La filial de banca privada a Espanya va tancar l’exercici amb un benefici de 920.000 euros, que representa un creixement del 287%.

A Luxemburg, Banque de Patrimones Privés va créixer quant al volum de negoci fins als 5.786 milions (un 13,49% més), i va augmentar els beneficis en un 30% fins als 3,44 milions. Finalment, a Miami, el Grup va continuar amb el seu pla de negoci centrat en el desplegament de la nova llicència de Self-clearing que ha de ser la pedra angular sobre la qual continuar projectant a futur el creixement del Grup al continent americà.

tracking