Salut descarta suspendre la vacunació amb AstraZeneca

Benazet defensa que "el benefici supera àmpliament el risc"

Martínez Benazet en la roda de premsa d'aquest migdiaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s'ha referit aquesta tarda en la roda de premsa posterior al consell de ministres a la pronunciació d'avui per part de l'Agència Europea del Medicament (EMA) en relació a la vacuna d'AstraZeneca, sobre la qual s'ha confirmat que hi ha un vincle amb alguns casos "rars" decoàguls sanguinis amb nivells baixos de plaquetes. Les conclusions de l'EMA també indiquen que no s'observa cap diferència d'incidència per sexe o franges d'edat en els casos de trombes, i es recomana seguir vacunant ja que el benefici per la immunització de la Covid és superior al risc per tenir aquestes reaccions. "El benefici supera àmpliament el risc, i no hi ha motiu per suspendre la vacunació amb AstraZeneca en cap cas", ha exposat el titular de Salut, que ha remarcat que les conclusions de l'EMA "donen suport a la política de vacunació que hem adoptat". A més, ha destacat que els símptomes inicials dels trombes tenen tractament, motiu pel qual ha encoratjat a la gent a seguir vacunant-se.

Benazet també ha explicat que només 36 de les 1.260 persones que estaven citades per vacunar-se avui han anul·lat la seva cita, motiu pel qual ha celebrat que la "resposta de la població és molt bona i s'està adquirint confiança en la vacuna de nou". Ahir, però, més d'un centenar de persones van anul·lar la seva cita, tot i que finalment es van administrar 708 dosis. Benazet també ha explicat que no s'han reportat episodis de trombes a Andorra i ha defensat novament la vacunació com a "única manera de sortir de la pandèmia. Si pugéssim triar, òbviament no ens vacunaríem, però si no ens vacunem no sortirem d'aquest malson que es diu pandèmia", ha apuntat Benazet.

Cursa intensa

El ministre també ha remarcat que la pressió sobre el sistema sanitari ha arribat a xifres elevades en aquesta quarta onada per la nova variant britànica, que és més agressiva i més infectiva. En aquest sentit, ha assenyalat que la majoria d'ingressats no estan vacunats, tret d'alguns casos concrets que van contagiar-se poc després de rebre la dosi, és a dir abans d'estar immunitzats. És per aquest motiu que el titular de Salut s'ha referit a una "cursa intensa" entre les noves variants i la velocitat de vacunació.

tracking