x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Dues noves defuncions per Covid a l'hospital

Dos pacients de planta de 100 i 74 anys han elevat a 119 el nombre de morts pel virus al Principat
L'entrada principal de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El SAAS reforça l'atenció telefònica per a les consultes externes

L'entrada principal de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 07/04/2021 a les 18:37
Dues persones de 100 i 74 anys que es trobaven ingressades a la planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, malalts de la Covid-19 i que no havien estat prèviament vacunades, han mort en les últimes hores, la qual cosa eleva a 119 el nombre de defuncions per l'epidèmia al Principat.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat 35 casos nous respecte ahir, una xifra que eleva a 12.363 el nombre total de contagiats des de l'esclat de la pandèmia. A més, la xifra d'altes mèdiques ha crescut fins als 11.616 recuperats, quelcom que ha permès una lleugera caiguda dels casos actius fins a 628. Benazet ha recalcat que la pressió sobre el sistema sanitari i la Unitat de Cures Intensives (UCI) està baixant, a causa d'una disminució dels ingressos hospitalaris. Avui dia hi ha 37 hospitalitzats per la Covid-19, dels quals 27 es troben a planta i 10 romanen a l'UCI, tots amb necessitat de ventilació mecànica.

El titular de Salut també ha destacat que la quarta onada "sembla que s'està aplanant", tot i que s'ha mostrat prudent, ja que encara cal esperar als efectes de la Setmana Santa, motiu pel qual ha recomanat novament limitar la interacció social. Benazet ha recordat també que en aquesta onada la pressió al sistema sanitari ha estat molt més intensa, s'ha arribat a 45 casos ingressats a l'hospital, una xifra que no havia sorgit des de la primera onada, en què pràcticament la meitat dels pacients que ingressaven acabaven a l'UCI. En canvi, en aquest moment, s'ha anat modulant i només es tracta d'una quarta part dels pacients ingressats els que estan a la Unitat de Cures Intensives. El ministre ha afirmat que consideren que això ve produït per l'efecte de les vacunes en les persones d'edat més avançada o més fràgils davant de la infecció. També ha indicat que la taxa de reproducció està baixant, actualment es troba a 1,04 i es preveu que en els pròxims dies sigui inferior a 1.

Els contagis se centren en gent d'entre 30 i 50 anys
Benazet ha recalcat que les persones que s'estan diagnosticant tenen un nombre molt elevat de contactes i que això vol dir que "ens estem relaxant en les restriccions socials quan no hauria de ser així, ja que ens trobem en procés de vacunació". El ministre de Salut ha afirmat que aquestes interaccions socials es donen majoritàriament en el grup de persones d'entre 30 i 50 anys. "Sempre hem tingut la tendència de parlar dels més joves, dels adolescents, de franges d'edat d'entre 17 i 28 anys, però no són aquests els que es comporten pitjor", ha dit. També els ha volgut llançar un missatge d'esperança indicant que segurament a l'estiu podran recuperar la seva vida social habitual i els ha animat a seguir amb l'esforç que realitzen.
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts