La Generalitat contradiu el Govern i considera que torna l'assimilació amb l'Alt Urgell

Catalunya tornarà la matinada del dijous al divendres al confinament comarcal

Cues a la frontera del riu Runer per entrar a AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha contradit el que ha dit el Govern d'Andorra sobre la mobilitat davant dels recents canvis a Catalunya, que tornarà al confinament comarcal a partir del divendres a mitjanit, és a dir a les 24 h de la matinada del dijous al divendres. Segons ha assenyalat el conseller d'Interior català, Miquel Sàmper, les condicions de mobilitat han canviat a Catalunya, per la qual cosa també afecten a Andorra, amb qui es tornaria a una equiparació amb l'Alt Urgell com hi havia abans. Sàmper també ha remarcat que es reuniran "el més aviat possible" amb el Govern d'Andorra i d'Espanya per acabar d'analitzar la situació respecte a la mobilitat i mirar "d'esclarir els dubtes interpretatius jurídics".

Les declaracions de Sàmper contradiuen el que va dir ahir elministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va dir que la mobilitat amb Andorra no quedaria afectada en cas d'un retorn al confinament comarcal. "Si anem a un lloc on acaba havent-hi un confinament comarcal, ens hem de quedar quiets a la comarca on anem", va comentar Benazet, que va explicar que "la interpretació és la que és i ells no ens poden limitar la circulació en territori català". Tot i això, el ministre ha remarcat novament avui que s'ha de procurar limitar al màxim la mobilitat, i seguir les mesures que marquin les autoritats sanitàries.

Posteriorment, Sàmper ha precisat que es pot creuar Catalunya per anar a un altre territori des d'Andorra, com també gent de fora de Catalunya pot anar al país entenent que estan "en trànsit". Amb tot, ha posat l'exemple que una persona del Vallès Occidental no pot anar a Andorra a partir de divendres ja que estaria contradint la nova norma, perquè hauria de passar per altres comarques, cosa que no estarà permesa amb el confinament comarcal.

Empitjorament de la pressió sobre el sistema sanitari

Catalunya tornarà al confinament comarcal aquest divendres, moment en què ja no es permetrà la mobilitat fora de la comarca ni amb els membres de la bombolla de convivència. El Procicat ha fet oficial aquesta tarda que després de tres setmanes es tornarà enrere en aspectes de mobilitat. El motiu és l'empitjorament de la situació als hospitals, amb un total de 1.712 pacients Covid dels quals 458 són a les UCI. La nova variant britànica ha provocat força preocupació al Procicat, que a més encara té pendent veure els efectes de la Setmana Santa.

tracking