Més d'un centenar de cancel·lacions per la vacuna d'AstraZeneca

Benazet fa una crida a la població per conscienciar “del risc d’emmalaltir” que suposa anul·lar la cita per vaccinar-se

Un centenar de cancel·lacions en la represa de la vacunacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat que un total de 124 persones que havien estat convocades avui per rebre una dosi de la vacuna d’AstraZeneca, el que equival a prop d’un 10% de les cites programades, s’han fet enrere i no han acudit al recinte de l’antiga plaça de braus, tal com havia avançat el Diari aquest matí. “Crec que és un error les persones que han cancel·lat la cita perquè són persones que s’estan posant en risc. Tenien la possibilitat de sortir del risc d’emmalaltir i ara segueixen estan amb el risc d’emmalaltir. Els animo a que recapacitin i tornin a demanar una cita. No hi ha motius per aturar la vacunació”, ha manifestat Benazet, que ha reconegut la seva preocupació per una tendència “que no està justificada” tenint en compte que ja hi ha vacunades “més de 20 milions de persones al món que si no s’haguessin vacunat la letalitat superaria les 20.000 persones”.

Fent un esforç de pedagogia per convèncer als indecisos i als escèptics, el ministre ha reiterat que la relació directa entre els casos de trombosis i l’administració de la vacuna d’AstraZeneca reporta “un cas entre un milió de persones vacunades”. “En canvi, la relació directa entre no vacunar-se, caure malalt i tenir una conseqüència greu és enormement més elevada”, ha afirmat el ministre, que ha demanat a la població calibrar els riscos i els beneficis tenint en compte “el pes de la pandèmia”. Avui hi havia convocades aproximadament un miler de persones, la majoria situades en la franja d'edat entre els 60 i els 70 anys, i el Ministeri de Salut preveu mantenir aquest ritme perquè “la vacunació guanyi la cursa al virus”.

En aquest sentit, l'estratègia sanitària del Govern “per un criteri de prudència” passa per reservar la meitat dels 30.000 fàrmacs d'AstraZeneca que el Principat va rebre a través del projecte Covax per a segones dosis, de manera que en aquesta primera ronda rebran el vaccí unes 15.000 persones. Igualment, l'executiu té previst sol·licitar vacunes de Novavax i Jannssen a través del projecte Covax.

tracking