x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La improvisació perjudica els hotels

Els establiments lamenten que l’anunci sobre la mobilitat entre Andorra i Espanya es va fer massa tard per ajudar les reserves
Cues de turistes per aconseguir una taula en un restaurant.

Els hotelers se senten castigats per la improvisació

Cues de turistes per aconseguir una taula en un restaurant.

E. P.
Actualitzada 05/04/2021 a les 06:06
Els hotels associats a la Unió Hotelera han comprovat un increment important de l’ocupació des que es va aclarir que els turistes espanyols podien venir a passar la Pasqua a Andorra. Aquests dies d’afluència acceptable de visitants no curen les ferides d’una pandèmia que ha deixat l’hoteleria molt tocada i, com es recorda en el comunicat que ahir va fer públic l’entitat, només hi ha oberts 16 establiments dels 82 que en són membres, aproximadament un 20%.

La queixa generalitzada apunta cap als polítics, especialment els catalans, que amb les contínues contradiccions i amb manifestacions confuses es va donar per fet que tocava una Setmana Santa sense entrades i sortides, fins que finalment el govern central va imposar el seu criteri pel que fa a la mobilitat. Els hotelers lamenten que l’anunci va arribar massa tard com per revitalitzar el volum de reserves –el dia abans del Dijous Sant–, i es comenta que “si ens haguessin anunciat la recuperació de la mobilitat, ni que hagués sigut tan sols el dilluns 29, haurien sigut de ben segur unes xifres d’ocupació molt millors”.

En altres paraules els establiments asssenyalen els polítics –en aquest cas forans– d’haver marejat la perdiu per interpretacions oposades que tan de mal han fet al turisme andorrà.
El 31 de març les previsons d’ocupació dels 16 hotels oberts per a aquests tres dies de Setmana santa era del 10%, i segons les dades recollides ahir finalment serà fins avui al matí d’un 36,5%. No és un percentatge gaire elevat tenint en compte que la gran majoria d’hotels estan tancats i per tant la lectura pot ser errònia, però almenys és millor del que s’esperava.


L’arribada de turistes ha estat força visible, sobretot amb les cues de vehicles per entrar a Andorra i també per la gent que passeja pel centre comercial, que ofereixen una estampa que gairebé no es recordava per culpa de la pandèmia de la Covid-19.


Molts catalans i espanyols d’altres comunitats ja havien planificat les vacances convençuts que les restriccions impedien viatjar a Andorra. Llocs com les Terres de l’Ebre o Sitges han gaudit d’una massiva afluència turística.


LLEIDA

Les comarques de Lleida han rebut uns 100.000 turistes aquesta Setmana Santa, entre el dissabte 27 de març i avui. Tal com estima el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, s’han efectuat més de 300.000 pernoctacions en les diferents modalitats d’allotjaments turístics. Al Pirineu de Lleida la mitjana d'ocupació s’ha situat per sobre del 90% entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua i molts establiments han penjat el cartell de complet.
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts