x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Els camps de neu tanquen una temporada d'hivern negre

Estació de Pal-Arinsal.

Els camps de neu tanquen una temporada d'hivern negre

Estació de Pal-Arinsal.

VALLNORD - PAL ARINSAL
Actualitzada 05/04/2021 a les 06:35
Amb el miratge de poder rebre turistes per Setmana Santa, les estacions d’esquí es van acomiadar ahir d’una temporada d’hivern excepcionalment atípica per la Covid-19. Malgrat haver treballat des de l’estiu en protocols sanitaris per adequar les instal·lacions a les condicions de la pandèmia, la segona onada del mes d’octubre va fer saltar pels aires una temporada que pretenia rescabalar-se del tancament prematur de l’anterior, que ja va generar importants pèrdues per al sector dels amants de la neu. Les previsions d’obertura dataven a finals de novembre i principis de desembre, però aquestes no es va arribar mai a complir en un acte de “lleialtat institucional” amb França, segons es va esgrimir en reiterades ocasions des del Govern. Ja en previsió d’un escenari incert, la quota d’immigració per a la temporada d’hivern es va reduir, però això no va evitar que els temporers, que havien de dur un bitllet d’anada i tornada amb si mateixos, van quedar-se durant el mes de desembre sense feina, quelcom que va accentuar les necessitats socials de molts d’ells, amb demandes d’ajudes a la Creu Roja. Finalment, es va assolir un acord amb Ski Andorra per obrir les pistes el 2 de gener només per a residents, modalitat que s’ha mantingut vigent fins dijous passat, tot i que la venda de forfets a turistes durant tot aquest temps no ha estat exempta de polèmica. Per tot plegat, Granvalira, Ordino-Arcalís i Pal Arinsal van demanar ajudes per valor de 19 milions d’euros per cobrir les pèrdues econòmiques derivades de les restriccions de la pandèmia.
  • #2 Lleis i decrets a corre-cuita, sense pensar.
    (05/04/21 15:31)

    Ja que Andorra és el país de les estadístiques, estaria bé que hiecieran una, sobre la quantitat de gent que ha vingut a fer la temporada, ha cobrat el Erto i a el dia d'avui no han treballat ni un sol dia.

    Algun@s amb forfet gratuït, menjar gratis i allotjament amb descompte.

    El que s'ha dit aquesta temporada ha estat unes vacances pagues per a molts. La resta ha de seguir pencando.

    Es tracta millor a la gent de fora i als temporers qua als de l'pais.

    Respondre
  • #1 Seb
    (05/04/21 15:19)

    Lamento molt les pèrdues que han tingut, però tant Grandvalira com Vallnord se'n poden sortir sense ajudes, a diferències dels petits empresaris que viuen del turisme, que si no els salvem ens trobarem sense oferta quan el turisme es torni a activar.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts