Reportatge

El Sax Fest més internacional

Més del 90% dels participants han vingut a Andorra provinents de l’estranger per assistir a un certamen musical que compta cada vegada amb més prestigi.

El Sax Fest més internacionalANDORRA SAX FEST

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vuitena edició del Sax Fest va concloure ahir amb un balanç molt positiu per part dels organitzadors, que en la present edició han pogut comptar amb una notable participació internacional. Concretament, més d’un 80% dels concursants i el 90% dels participants (incloent-hi concursants, jutges i participants) s’han desplaçat a Andorra provinent de l’estranger. De fet, un 25% del total de participants han viatjat des de fora d’Europa, inclosos països com Rússia, Xina, Taiwan, Estats Units i el Canadà. Això, conseqüentment, també s’ha traduït en més ressò de portes cap a fora sobre un certamen que, a cada edició que passa, acumula més prestigi a l’esquena.

Després d’haver-se vist a obligat a suspendre l’anterior edició per la pandèmia, haver assolit aquests percentatges de reclam internacional en època Covid-19 és tot un èxit per als organitzadors, que van vetllar pels protocols de seguretat per tal de complir amb les mesures sanitàries dictades pel Govern. En aquest sentit, tot i que el nombre de participants ha estat molt similar al d’altres edicions, la quantitat d’acompanyants per concursants sí que s’ha vist disminuïda respecte a anys anteriors.

A més, en aquesta edició s’han entregat els premis més alts de la història del festival, que va néixer l’any 2013. Així, s’ha entregat un total de 13.200 euros en metàl·lic per als finalistes de la categoria absoluta, un saxofon nou valorat en més de 7.000 euros i més de 1.800 euros en vals de compra (adreçat a la categoria d’infants i joves).

“Estem molt satisfets d’haver pogut organitzar una edició com aquesta enmig d’una pandèmia mundial sense renunciar als músics internacionals i amb un programa de primer nivell internacional. La confiança que ens han fet els patrocinadors, col·laboradors i participants és el màxim retorn que podem demanar”, va explicar Efrem Roca, director de l’esdeveniment. Al seu torn, Jordi Llorens, director creatiu, va posar en valor “la innovació” d’un festival que es retransmet per streaming.

tracking