Augmenten a 38 els ingresssats per Covid

El procés de vacunació segueix a bon ritme i ja s’han superat les 12.000 primeres dosis

Augmenten a 38 les persones per Covid a l'hospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La quarta onada de la Covid-19 es manté a l’alça, i la pressió sobre el sistema sanitari es va incrementant mica en mica. Ahir, segons les dades que va facilitar el ministeri de Salut, tres persones més van ser ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, cosa que eleva fins a 38 les persones que es troben internades per la Covid-19. D’aquestes, 28 es troben internades a la planta Covid, mentre que una desena són a la unitat de cures intensives, 9 de les quals intubades i amb necessitat de respiració mecànica. D’altra banda, la planta de Covid Geriàtric habilitada al centre sociosanitari d’El Cedre es manté sense cap persona ingressada.

En relació amb els casos actius, en les darreres 24 hores hi ha hagut un increment d’11, de manera que el total de persones que ara mateix tenen la malaltia diagnosticada és de 640. Pel que fa al total de residents que han contret la malaltia des que va començar la pandèmaia mundial, la xifra s’eleva fins a 12.231, després que ahir es diagnostiquessin un total de 57 nous casos. Pel que fa a les persones que han superat el coronavirus, des de fa poc més d’un any fins ara, són 11.474 després que durant el Diumenge de Pasqua 46 persones rebessin l’alta. Després del traspàs que es va produir dissabte passat, la xifra de persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19 és de 117.

Vacunació a bon ritme

Els 30.000 vaccins que van arribar el passat Dijous Sant han permès reprendre amb bon ritme la vacunació al país. Tal com indiquen les dades facilitades pel ministeri de Salut, ahir es va superar la xifra de 12.000 primeres dosis administrades al Principat, després que els sanitaris inoculessin un total de 770 vaccins, que van permetre assolir la xifra de 12.440 persones amb almenys una dosi de la solució farmacològica per combatre la Covid-19.

Malgrat estar en període de vacances, el ministeri també va facilitar l’estat de confinament en què es troben les classes dels diferents centres del país. Així doncs, a partir del recompte facilitat ahir, un total de 26 aules estan sota la vigilància activa del Govern. D’aquestes, cal destacar que 17 es troben completament confinades, mentre que les 9 restants només tenen aïllaments d’una part dels seus alumnes. Finalment, cal tenir en compte que hi ha 41 classes sota vigilància passiva, tot i que sense cap tipus de confinament aplicat.

tracking