x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La UE encara no ha vacunat el 80% dels majors de 80 anys

Ursula von der Leyen, presidenta de la CE.

La UE encara no ha vacunat el 80% dels majors de 80 anys

Ursula von der Leyen, presidenta de la CE.

COMISSIÓ EUROPEA
Actualitzada 03/04/2021 a les 06:30
La Unió Europea tanca el mes de març lluny d’haver assolit l’objectiu de vacunar el 80% de la població de més de 80 anys i del personal sanitari.

Segons dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès), només el 27,4% dels majors de vuitanta anys estan ja completament vacunats, lluny de l’objectiu que l’executiu comunitari es va fixar al gener. La xifra de majors de 80 anys que han rebut la primera dosi de la vacuna és del 56,7%.

Segons les dades de l’ECDC, només Finlàndia, Irlanda, Malta i Suècia han superat el 80% de vacunació en aquest grup, mentre que Portugal i Dinamarca estan a punt d’arribar a aquesta xifra. Espanya no ha facilitat les dades a l’ECDC, però no ha assolit l’objectiu.

Pel que fa al personal sanitari, l’ECDC té menys informació perquè només 13 estats han enviat les dades. En el conjunt de la Unió Europea, s’ha vacunat el 47% del personal sanitari i el 61% ha rebut la primera dosi. La campanya de vacunació a la Unió Europea està marcada pel retard en l’entrega de les dosis d’AstraZeneca, la vacuna en la qual la Comissió Europea havia planejat basar la vaccinació al bloc comunitari. En el primer trimestre s’esperava que la companyia entregués 100 milions de dosis i finalment la xifra no ha arribat als 30 milions.

La disputa amb AstraZeneca ha fet que l’executiu comunitari reforci ara l’aposta pel vaccí de Pfizer. Segons ha informat la Comissió Europea, a final d’aquesta setmana han arribat als estats membre 107 milions de dosis. La xifra prevista inicialment per les autoritats europees era de 160 milions.

Per companyies, Pfizer i Moderna han entregat 67,5 i 9,8 milions, la xifra que tenien compromesa. Per la seva banda, AstraZeneca ha entregat 29,7 milions, menys d’un terç del que s’havia compromès a entregar.
  • #1 Josep
    (03/04/21 12:57)

    Ja que aquesta està en la secció nacional, s'hi podria haver inclòs les dades sobre vaccinació a majors de 80 anys el Principat d'Andorra. Aquesta comparativa seria la notícia.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts