x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Arriben 30.000 dosis d'AstraZeneca al país a través del projecte Covax

Dimarts s’iniciarà la vacunació dels fàrmacs rebuts a través del programa de l’OMS
Andorra rep 30.000 vacunes a través del projecte Covax.

30.000 vacunes

Andorra rep 30.000 vacunes a través del projecte Covax.

SFGA
Un operari descarregant les vacunes d'AstraZeneca.

30.000 vacunes

Un operari descarregant les vacunes d'AstraZeneca.

SFGA / C. ESTEVE
Actualitzada 03/04/2021 a les 06:10
El Govern va informar dijous passat a través d’un comunicat de l’arribada de 30.000 dosis d’Oxford-AstraZeneca a través del projecte Covax, pel qual Andorra ja va avançar un import de 230.000 euros a l’Organització Mundial de la Salut com a garant d’un accés equitatiu de les vacunes a tot el món. Aquest és el primer enviament que rep el Principat gràcies a aquest mecanisme després d’haver rebut ja dues remeses de Pfizer a través d’Espanya (la primera a final de gener amb 1.000 vacunes i la segona a principi de març amb 5.800 vacunes) i una remesa d’AstraZeneca a través de França (3.000 vacunes a principi de març).

De fet, la xifra que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, havia anunciat en reiterades ocasions que arribaria al Principat era la d’una remesa de 26.400 dosis, de manera que el saldo positiu és de 3.600 dosis. De totes maneres, cal recordar que el conveni que va signar el Govern amb l’OMS durant l’estiu del 2020 era per una compra d’unes 78.000 vacunes que havien de servir, teòricament, per immunitzar el 50% de la població del país. D’aquesta manera, restarien per arribar aproximadament 48.000 vacunes a través del projecte Covax, de les quals es desconeixen nous horitzons d’arribada. Així mateix, també cal subratllar que els terminis que va repetir de totes les maneres possibles el ministre de Salut referents a l’arribada de les vacunes del projecte Covax s’han pràcticament complert al límit, ja que la previsió que va reiterar en rodes de premsa era rebre aquests vaccins durant el primer trimestre de l’any 2021.

Les citacions per rebre aquestes noves vacunes es van començar a efectuar dijous passat i la seva administració està prevista a partir de dimarts vinent. Sobre aquesta qüestió, cal recordar que per rebre la vacuna s’ha d’estar inscrit al registre poblacional, on ja hi ha apuntats prop de 33.000 ciutadans. Igualment, fins dijous passat el ministeri de Salut ha administrat un total de 9.669 dosis entre els fàrmacs de Pfizer i d’AstraZeneca. D’aquestes, un total de 8.378 persones ja han rebut almenys una primera dosi que els permet estar ja immunitzades o en fase d’immunització. Durant els propers dies també està previst que es comencin a revacunar les persones que van rebre una dosi de Pfizer en haver transcorregut ja tres setmanes des de la primera injecció.
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts