MOBILITAT

Les cues per accedir al país per Espanya arriben fins a la Seu

Les retencions al Pas de la Casa es produeixen des de primera hora del matí

Les cues per accedir al país per Espanya arriben fins a la SeuCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cues per accedir a Andorra des de'Espanya arriben ja fins la Seu d'Urgell, segons reflecteix el mapa continu del servei de mobilitat. Les retencions s'han començat a produir als volts de les 10 del matí, on s'han registrat els primers quilòmetres de cua al pas fronterer del riu Runer. Pel que fa a la sortida del país, a partir de les 11 s'han començat a registrar retencions que segons el departament de Mobilitat arriben a un quilòmetre.

D'altra banda, el nou confinament francès ha tornat a provocar que els compradors gals acudeixin en massa al Pas de la Casa des de primera hora del matí. A les 9, la frontera delBaladràja registrava retencions de prop de 2 quilòmetres per accedir al país, mentre que a les 10, ja eren 5 quilòmetres, en els dos sentits de la marxa, en les carreteres franceses que donen entrada i sortida d'Andorra.

La situació als dos passos fronterers no s'ha normalitzat fins passades les tres de la tarda, segons el departament de Mobilitat.

Divendres Sant amb retencions

Un fet que ja va passar ahir, quan la sortida de turistes per la frontera francesa va provocar cues fins a les sis de la tarda, segons ha informat Mobilitat. Les complicacions es van concentrar en una franja de matí que va durar fins a les dues de la tarda i una altra que es va iniciar a les quatre de la tarda i les dues vegades es van acumular cues de dos quilòmetres de retencions de vehicles. La fluïdesa del trànsit general a tota la xarxa viària del país va ser cap al capvespre, després que s'hagués viscut una fase de tranquil·litat al Pas de la Casa passades les dues de la tarda.

Les retencionsvan arribar als dos quilòmetres cap a les 11 del matí després que el trànsit hagi estat dens a la vila fronterera per agafar l'RN-22 des de les nou del matí, segons ha informat Mobilitat. Pel punt fronterer del riu Runer les cues a mig matí es van produïr en sentit contrari ja que s'ha registrat circulació densa a l'N-145 per l'arribada de visitants espanyols.

Els problemes de trànsit van començar a primera hora del matí amb circulació densa de sortida a les dues fronteres. El servei de trànsit van anunciar passades les nou del matí a les xarxes socials que hi havia retencions per circular cap a l'RN-22 a França i també pel riu Runer per anar cap a Espanya que han acabat cap a les 11 hores.

Tres quilòmetres a la tarda

Les retencions van ser més intenses dijous a la tarda quan es van acumular fins a tres quilòmetres de cua a partir de les tres de la tarda per sortir per la frontera francoandorrana. Mobilitat va informar dels problemes de trànsit per anar cap a l'RN-22 que es van mantenir fins passades les sis de tarda. Els problemes de trànsit dens també van afectar la General 1 per sortir per la frontera hispanoandorrana cap a Espanya.

Cinc quilòmetres de cua per entrar al país des de França

Cues de visitants espanyols a la frontera del riu Runer

Dos quilòmetres de cues per sortir pel Pas

tracking