Multen amb tres milions una dona de 70 anys per blanqueig

La condemnada va crear societats per rentar fons del tràfic de drogues

Multen amb tres milions una dona de 70 anys per blanqueigFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va condemnar ahir una dona de 70 anys a tres anys de presó condicional i al pagament d’una multa de tres milions d’euros per blanquejar diners provinents del tràfic de drogues.

Concretament, la condemnada va blanquejar 677 milions de pessetes entre el 1997 i el 1999 amb l’ajuda del narcotraficant i banquer català José María Clemente, també conegut popularment amb el sobrenom de l’Escorpí.

Segons la posició defensada per la Fiscalia en el judici, la condemnada va obrir fins a deu societats, a les quals també tenia accés Clemente. A través d’aquestes societats van fer-se diverses transferències a comptes estrangers relacionats amb el tràfic de drogues.

Clemente és conegut públicament per la seva relació com a testaferro d’un dels clans de la droga més poderosos de Medellín. El 2014 va ser condemnat a cinc anys de presó a França per tràfic de substàncies estupefaents i associació il·lícita.

Durant la declaració en el judici, l’ara condemnada va negar la seva vinculació amb el narcotràfic i va explicar que va conèixer l’Escorpí a través d’un antic conegut a l’ambaixada espanyola, el qual li presentava possibles nous inversors al país amb un gran poder adquisitiu. La dona també va manifestar que “en cap moment” va rebre beneficis dels seus negocis amb Clemente.

El Tribunal de Corts, per la seva part, ha acceptat els arguments del ministeri fiscal. És a dir, que la condemnada ha obtingut un rendiment econòmic de les operacions que va dur a terme amb Clemente.

tracking