El SAAS estudia aplicar mesures als sanitaris contraris a la vacuna

Benazet assegura que es tornarà a informar el col·lectiu per garantir l’atenció als pacients

El SAAS estudia aplicar mesures als sanitaris contraris a la vacuna.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va confirmar dimecres passat en roda de premsa que el SAAS “està fent un estudi sobre les mesures que es podrien implementar” respecte al centenar de sanitaris que s’han negat a rebre una administració del vaccí contra la Covid-19 per motius personals. “Entre reubicar persones i fer tests d’antígens diaris hi ha un camí a recórrer que estem estudiant conjuntament amb el SAAS i els col·legis professionals”, va manifestar Benazet.

“Hem de garantir l’atenció a persones fràgils”, va declarar el ministre, conscient del risc que suposa un contagi a pacients vulnerables que estiguin ingressats a l’hospital per motius aliens a la Covid-19. De totes maneres, el titular de Salut va insistir en la importància de convèncer els sanitaris més recelosos de les vacunes. “Se’ls ha de tornar a informar”, va remarcar. Amb tot, va puntualitzar que “no tot són persones que es neguen a vacunar-se”, sinó que també n’hi ha algunes “que no es vacunen per problemes de salut que els poden contraindicar”.

Més de 12.000 casos

Paral·lelament, el ministre va informar dimecres de la detecció de 66 nous positius per coronavirus, una xifra que eleva a 12.010 casos el nombre total d’infectats des de l’esclat de la pandèmia. Així mateix, hi ha 580 malalts actius i 11.315 persones que han rebut l’alta mèdica després de superar el virus. Pel que fa a la pressió hospitalària, aquesta es troba en nivell 3 d’alerta, ja que hi ha un total de 28 pacients ingressats, 20 dels quals a planta. Respecte a la unitat de cures intensives, els indicadors del ministeri de Salut corroboren que el Principat es troba en fase quatre d’alerta, la més alta, en tenir vuit pacients ingressats, set dels quals requereixen l’assistència de la ventilació mecànica. Quant a la pressió escolar, 13 aules romanen en vigilància activa total i 12 en vigilància activa parcial.

Amb relació a les vacunes, va explicar que ja hi ha un total de 8.378 primeres dosis adminsitrades, és a dir, persones que es troben ja immunitzades o en fase d’immunització. Igualment, el total de dosis administrades al país és de 9.669. Així mateix, avui està previst que es puguin vaccinar 960 persones que rebran la segona dosi de Pfizer en haver transcorregut ja tres setmanes des de la primera injecció. Sobre el calendari de vacunació, Benazet va mostrar-se confiat que a l’abril “rebrem més vacunes” per protegir les persones de 60 anys “i disminuir l’edat de participació cap als 55 anys”. Al registre poblacional hi ha prop de 33.000 persones inscrites.

tracking