El Govern imposa 546 sancions per incomplir les mesures anti-Covid

Salut indica que 361 són per no dur mascareta, 73 per festes i 26 per incomplir protocols

El Govern imposa 546 sancions per incomplir les mesures anti-CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha imposat 546 multes per incomplir les mesures per frenar la pandèmia i ha obert 101 expedients sancionadors a establiments per no seguir els protocols sanitaris establerts. Així ho va informar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. Del total de les multes imposades, el titular de la cartera de Salut va indicar que 204 ja s’han cobrat, xifra que representa un 37% del total, i va recordar que els imports per incomplir les normes anti-Covid poden anar des dels 200 euros per no dur la mascareta o les proteccions adequades fins als 20.000 euros per a aquelles infraccions més greus.

En detall, Benazet va comentar que la major part de les sancions, concretament 361, s’han imposat per no dur la mascareta, 73 per realitzar actes lúdics que actualment no estan permesos i 26 per incomplir les restriccions i els protocols sanitaris establerts. En el cas de la tasca dels inspectors d’Economia, Medi Ambient i Salut, el ministre va indicar que hi ha hagut més de 1.500 inspeccions a establiments que han derivat en 101 expedients sancionadors. D’aquests, una desena són per infraccions greus i els altres 91 per casos lleus. En aquest sentit, el ministre va explicar que hi ha establiments que acumulen més d’una infracció, fet que es considera una falta greu. Pel que fa a altres motius de sanció, Benazet va desglossar que en el 36% dels casos els locals han estat multats per no respectar la distància de seguretat entre taules, el 49% ha sigut per deficiències en les dades del registre dels clients i el 20% no respectava el màxim de comensals permès per taula. A part, també s’ha sancionat establiments per no indicar correctament el límit d'aforament o per no informar de les franges de ventilació, entre d’altres qüestions.

Sobre els diners que el Govern ha recaptat amb les sancions imposades, el ministre portaveu, Eric Jover, va apuntar que no disposen de la xifra però que en tot cas el motiu dels canvis legislatius que permeten multar per saltar-se les mesures anti-Covid “no tenen un afany recaptatori” malgrat que “són necessaris” perquè es compleixi la normativa vigent. En aquesta línia, Benazet va considerar que les multes també són necessàries per garantir la seguretat de la població i posar en valor l’actitud d’aquelles persones que compleixen amb les restriccions.

tracking