x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

França supera la barrera de 5.000 persones ingressades a les UCI

Un dels punts de vacunació de França.

França supera la barrera de 5.000 persones ingressades a les UCI

Un dels punts de vacunació de França.

EFE
Actualitzada 31/03/2021 a les 06:29
Les persones ingressades a les UCI franceses superen ja la barrera de les 5.000, després que França registrés en les últimes 24 hores un total de 2.579 hospitalitzacions, de les quals 569 es van derivar a les unitats de vigilància intensiva, la qual cosa va elevar la xifra de pacients greus a 5.072, que significa una dada superior a la del major pic registrat a la segona onada. Aquesta situació ha provocat que el govern gal torni a tenir sobre la taula decretar un confinament total del país. Ahir, doncs, ja s’havia superat la quantitat de persones internades a cures intensives que s’havia assolit durant la segona onada de contagis, que va ser de 4.903 durant la tardor del 2020. No obstant això, el total que hi ha ara encara queda lluny del punt àlgid al qual es va arribar durant la primera onada, la de la primavera passada, en que es van ingressar un màxim de 7.000 pacients.

Aquests 569 ingressos diaris, també suposen la xifra més elevada en els darrers cinc mesos, ja que no s’arribava a un volum tan alt d’hospitalitzacions des del 4 de novembre passat. Segons les autoritats sanitàries franceses, actualment hi ha 28.510 pacients a tot el país afectades per la Covid-19. Les defuncions des que va començar la pandèmia se situen en 95.337 en total, després dels 336 decessos en un dia en hospitals i altres 45 en asils i centres de dependència des de divendres passat.

Amb relació al procés de vacunació, segons les dades que Sanitat va compartir, 8,2 milions de persones han rebut almenys una inoculació, la qual cosa equival al 15,7% de la població adulta, mentre que només 2,7 milions han rebut ja els dos vaccins.

L’executiu, de moment, manté restriccions parcials a tot el país, amb un toc de queda generalitzat entre les set de la tarda i les sis del matí, i 19 departaments compten amb mesures suplementàries (confinaments parcials, major vigilància en col·legis i prohibició de desplaçar-se, entre les principals) davant una situació epidemiològica preocupant. Una de les regions més afectades és la de París, on la taxa d’incidència dels últims set dies continua pujant de manera exponencial i se situa ja en 644 per cada 100.000 habitants.

Davant d’aquesta situació, tot i que el govern que encapçala el primer ministre, Jean Castex, fins ara havia evitat parlar d’un confinament total, podria prendre avui noves mesures per aturar la nova onada de positius.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts