Espanya permet viatjar a Andorra i que els residents visitin el país veí

La Generalitat confirma que els mossos no multaran als residents que es desplacin per la comunitat ni als que es dirigeixen al Principat

La policia espanyola deté a la frontera el pare acusat de segrestFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Espanya autoritza que qualsevol ciutadà de l'estat veí pugui venir al Principat i que els residents d'Andorra puguin visitar qualsevol lloc del territori del sud, segons ha anunciat el portaveu del Govern, Eric Jover. El ministre ha informat que les autoritats espanyoles han informat avui del canvi en la interpretació dels criteris de mobilitat internacional que afecten a Andorra i que suposen una flexibilització respecte a les restriccions vigents fins ara.

El ministre ha manifestat que l'executiu ha comunicat a la Generalitat les novetats en la mobilitat segons el govern espanyol i el departament d'Interior català ha confirmat al Diari que"els mossos no multaran als residents que transitin per territori català i que els catalans i els espanyols es podran desplaçar a Andorra".

Jover ha demanat a la població precaució en els desplaçaments atesa la situació sanitària actual i ha remarcat que la modificació de la interpretació es fa en l'escenari de la crisi provocada per la Covid-19 que és canviant i obliga a seguir l'evolució de la pandèmia i, per tant, la vigència d'aquesta mesura depèn de les decisions que adopti Espanya per les dades epidemiològiques. El ministre ha precisat que l'autorització de mobilitat que ha fet Espanya està sotmesa a que les persones que viatgen tenen l'obligació de complir les restriccions vigents al lloc on es desplacen tant en els cas dels espanyols com dels residents a Andorra que vagin a qualsevol localitat de la geografia del sud on s'hi vagi. I ha especificat que el que interpreta l'executiu és que no hi ha limitacions per transitar per cap territori espanyol per part de les forces de seguretat però sí que s'ha de tenir una destinació concreta pel viatge i ajustar-se a les mesures del lloc on es farà l'estada.

Eric Jover ha insistit que el missatge de les autoritats de Madrid és que "un ciutadà de qualsevol lloc pot travessar el territori espanyol independentment del punt de tancament de la comunitat per venir a Andorra" perquè les restriccions de mobilitat de cada comunitat no afecten la mobilitat internacional i per això s'ha fet pública la informació perquè la coneguin els actors econòmics ja que es tradueix en llibertat total dels turistes espanyols per accedir al Principat. I la mateixa situació s'autoritza a la inversa de manera que "un andorrà pot anar a qualsevol lloc de Catalunya o Espanya i allí ha de complir les restriccions d'aquell territori i pot transitar sense major dificultat fins al lloc de destinació". El ministre ha precisat que "tampoc no podem circular de manera inconnexa, hem de tenir una destinació clara i això és el que s'ha de dir a les forces de seguretat.

tracking