Creix la pressió a l'hospital amb vint persones a planta i vuit a l'UCI

El total de casos actius es manté sobre la línia dels 500 després dels 56 positius detectats ahir

Creix la pressió a l'hospital amb vint persones a planta i vuit a l'UCIFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pressió sobre el sistema sanitari manté una lenta però sostinguda progressió i ahir es van registrar dos nous ingressos a la planta Covid-19 de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, que eleven el total fins als 20 pacients. A més a més, cal tenir en compte que hi ha vuit persones que es troben internades a la unitat de cures intensives, set de les quals requereixen ventilació mecànica. Cal destacar, però, que l’ala de Covid geriàtric que es va habilitar al centre sociosanitari El Cedre es manté sense cap ingrés.

En relació amb el total de casos des que va començar la pandèmia, la xifra actual és d’11.944, ja que durant la jornada d’ahir el ministeri de Salut va indicar que s’havien diagnosticat un total de 56 persones. En el costat contrari de la balança cal destacar que 32 persones van ser donades d’alta en haver superat la malaltia, així que el total de pacients que han vençut la Covid-19 d’ençà que va començar la pandèmia ara fa un any és d’11.276. Amb aquest balanç, cal remarcar que el total de casos que hi ha actius al Principat per coronavirus és de 553, que a la pràctica suposa que hi ha un increment de 24 vers el recompte que s’havia fet dilluns. Pel que fa a les defuncions, en les darreres hores no se’n va produir cap, amb la qual cosa la xifra es manté estable en les 115.

Un altre dels punts que va repassar Salut, tot i estar en període de vacances, és la situació del sistema educatiu. Així doncs, ahir el nombre de grups classe afectats per la pandèmia no va deixar de créixer tot i que els escolars es troben des de divendres passat en període de vacances. L’actualització de dades d’ahir a la tarda va reflectir que hi ha 13 classes amb tots els alumnes confinats a casa, una més que ahir, i 16 amb part dels estudiants aïllats al seu domicili per la detecció de positius als centres. Cal tenir en compte, però, que el diagnòstic de nous casos d’infecció del SARS-CoV-2 prové dels cribratges que es fan al sistema educatiu amb test d’antígens cada setmana i als que s’estan fent de manera específica en algunes escoles per l’augment de casos. En aquest sentit, el ministre de Salut va explicar que s’estava fent un cribratge específic a l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino per un possible brot del qual encara no es coneix el nombre d’infectats. Les classes que estan en vigilància passiva augmenten a 52, una més de les que es van notificar ahir.

Finalment, i amb relació a l’estat de la vacunació al Principat, ahir es van administrar un total de 108 vaccins, que corresponen a la segona dosi de les vacunes de Pfizer. D’aquesta manera, des que Andorra va poder començar el procés d’inoculació de vaccins a la població ja s’han administrat un total de 9.669 dosis entre les diferents tipologies.

tracking