Arran “no reconeix ni legitima” la justícia d'Andorra

Les joventuts independentistes asseguren que no pagaran la sanció de 1.831 euros

Arran “no reconeix ni legitima” la justícia d'AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El 9 de febrer no vam presentar-nos a judici com a acte de desobediència. Ara ens demanen 1.835 euros pel cas. Nosaltres ens reafirmem: no reconeixem ni legitimem la justícia que ens acusa”. Aquesta és la resposta d’Arran, les joventuts de l’esquerra independentista, a la sentència del Tribunal de Corts que els ha imposat una sanció de 1.835 euros per haver serrat un senyal fronterer entre Catalunya i Andorra, concretament a Os de Civís la nit del 23 al 24 de juny del 2017. Els magistrats van sentenciar en rebel·lia processal el jove acusat, que apareixia al vídeo que el col·lectiu va publicar a les xarxes socials, al pagament d’una multa de 900 euros i a abonar al Govern una indemnització de 935,91 euros pels danys causats.

El jove i l’entitat de l’esquerra independentista catalana estaven acusats d’un delicte menor de danys dolosos per les destrosses realitzades als cartells i no es van presentar a la vista oral del cas, que es va celebrar el mes de gener passat. Durant el litigi, el ministeri públic va al·legar que els informes elaborats per la policia i els mossos d’esquadra evidenciaven que la persona que apareixia al vídeo que va publicar a les xarxes socials Arran mentre duien a terme l’acció és el jove acusat.

Els fets van succeir el juny del 2017, quan els joves del col·lectiu independentista van serrar els senyals de les fronteres d’Andorra, Espanya i França com a símbol de protesta dels límits territorials imposats pels estats i en defensa del marc polític dels Països Catalans.

Arran no es va presentar a la vista, segons van explicar al Diari, perquè “no legitimem la justícia andorrana ni cap mena de justícia que vingui imposada des d’un Estat capitalista”. A més, van posar en relleu que el fet de no presentar-se a la vista oral del cas referma el seu posicionament. “Aquests processos tan sols busquen ofegar la dissidència política i nosaltres no la volem assumir. No reconeixem el delicte”.

tracking