Espanya exigeix una PCR als gals que entrin per carretera

Espanya exigeix una PCR als gals que entrin per carretera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les persones procedents de zones de risc de França, ara mateix tot el país, que arribin a Espanya per via terrestre hauran de disposar a partir de dimarts d’una PCR o una altra prova diagnòstica per coronavirus, amb resultat negatiu i realitzada en les setanta-dues hores prèvies a l’entrada, com ja s’exigeix als que arriben en vaixell o avió. Queden exclosos de l’obligació de presentar aquesta prova els menors de sis anys, els camioners en l’exercici de l’activitat professional, els treballadors transfronterers i els residents en zones frontereres, en un radi de 30 quilòmetres del seu lloc de residència.

Així es recull en una ordre del ministeri de Sanitat espanyol, que va publicar ahir el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que qualifica la mesura d’“urgent i necessària” davant la situació epidemiològica. A més, justifica que és “proporcional”, en el fet que és “plenament adequada per assolir la finalitat perseguida, que és precisament evitar la transmissió del coronavirus i les seves variants al nostre país”.

Aquesta nova exigència arriba enmig de la polèmica per les festes il·legals i l’anomenat “turisme de borratxera”, que té el focus posat en els turistes francesos ja que, segons fonts policials espanyoles, els joves d’aquesta nacionalitat són els estrangers que participen en major mesura en festes il·legals.

La mesura entra en vigor als tres dies de la seva publicació al BOE, dimarts, i es mantindrà fins que Espanya declari la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid.

tracking