El comerç troba “vergonyosa” i “partidista” la darrera decisió del Procicat

El sector considera que es tracta d’una estratègia per a defensar l’economia catalana

El comerç troba “vergonyosa” i “partidista” la darrera decisió del Procicat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Ens sembla una bogeria i una solució més del Govern català per mantenir una posició econòmica al seu país” comentava Antoni Miralles, vicepresident de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres en relació a l’última notícia de mobilitat entre Catalunya i el Principat. I és que divendres el Procicat deixava anar un nou pedaç sobre aquest tema: els catalans que s’allotgin a l’Alt Urgell podran accedir a Andorra per Setmana Santa. Un anunci que, com era previsible, no va convèncer, ni de lluny, els comerciants ni els hotelers d’Andorra. “Penso que la solució no és bona, és vergonyosa. Portem unes setmanes d’una improvisació darrere l’altra i no s’entén res. No són mesures reals per preservar la salut ja que no tenen cap mena de sentit ni justificació per protegir el ciutadà de la pandèmia”, recalcava Miralles, i afegia que “es veu clarament que es tracta d’una situació econòmica per defensar els seus interessos ja que geogràficament estem al costat”. En aquest sentit, el vicepresident de l’Associació de Comerciants explicava disgustat que Andorra sempre ha recolzat la posició del Govern català en moltes mesures, un gest de germanor i unitat que, ara, no s’ha vist retornat. “Quan tot va bé volen que Andorra els ajudi i, en canvi, ara que el Govern català veu que ho estem passant malament, no fan res”, lamentava. En aquest sentit, explicava que tots els comerciants de Riberaygua comparteixen opinió i consideren que es tracta d’una posició partidista, vergonyosa i indignant.

D’altra banda, Joan Babot, President de l’Associació de Comerciants, també donava la seva opinió: “És millor que res, però hi hauria d’haver un principi de reciprocitat. Si nosaltres podem accedir a l’Alt Urgell, els catalans també haurien de poder sortir de Catalunya cap a Andorra”, exposava.

Qui tampoc entén aquesta decisió per part de l’executiu català és el sector hoteler. En aquesta línia, com a representació dels hotelers, Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera, comentava “que aquesta decisió no s'aguanta per cap costat. L'estratègia de no deixar pujar els catalans a Andorra és segurament per tema de pressions sectorials de Catalunya i ja està. Però tampoc ens hi hem de fer mala sang. Està bé que puguin pujar els de la Seu d’Urgell. Almenys aquesta gent podrà anar als comerços a comprar”, recordava.

tracking