Contagis desbocats

Salut registra 77 nous positius en les darreres vint-i-quatre hores i el nombre de persones amb la malaltia activa torna a superar els 500

Contagis desbocats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Setmana Santa comença oficialment avui i les dades de contagis nous que va fer públiques ahir el ministeri de Salut no són gens bones. Tot fa indicar que ens trobem a les portes de la quarta onada de la pandèmia a Andorra si és que no hi estem ja plenament dins . Tot plegat davant la incertesa d’un desenvolupament ràpid de la campanya de vacunació i del que pugui passar d’aquí a vuit dies amb el retorn dels residents que hagin decidit i pogut passar les vacances de Pasqua fora del Principat.

Les dades registrades les darreres vint-i-quatre hores són les pitjors en setmanes. El ministeri de Salut va reportar ahir la detecció de 77 nous contagis de coronavirus i el nombre de malalts per Covid-19 actius va superar els cinc-cents. Ahir eren 522 les persones amb la malaltia activa, una xifra que anirà creixent els propers dies si es manté la tendència de les darreres jornades. Des de l’inici de la pandèmia Salut ha registrat 11.809 persones contagiades de Covid-19 i s’ha donat l’alta a 11.172.

Una nova defunció

El ministeri de Salut, en el comunicat diari d’actualització de les dades sanitàries, va reportar ahir la mort d’una nova persona malalta de Covid-19. Es tracta d’un home de 73 anys que estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Amb aquest mort, són 115 les persones que han perdut la vida a conseqüència de la Covid-19 des que es va donar per iniciada la pandèmia al Principat a mitjan març de l’any passat.

A l’hospital hi havia ahir ingressades per coronavirus 23 malalts. Catorze persones restaven ingressades a planta, mentre que nou eren a l’UCI. Vuit d’aquestes requerien ventilació mecànica. Al brot de l’hospital detectat divendres i que ha comportat el tancament de dues plantes, s’ha d’afegir un quart positiu.

Respecte a la campanya de vacunació, continua encallada a l’espera de rebre noves dosis, 26.400 del projecte Covas i les que han de subministrar Espanya i França. Ahir només es va vacunar 35 persones.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 31 aules estan sota vigilància activa –10 en total i 21 en parcial– i 41 aules més, en vigilància passiva.

Contagis desbocats

tracking