32.262 persones ja s'han inscrit per rebre la vacuna

Salut considera que és una xifra molt positiva i espera que la població segueixi apuntant-s’hi

32.262 persones ja s'han inscrit per rebre la vacunaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La població diana per rebre la vacuna actualment al Principat s’eleva a una xifra de 66.000 persones. Una estimació que s’ha dut a terme contant les persones majors de 16 anys. Ara per ara, però, a la plataforma de vacunació només hi figuren 32.262 persones inscrites, menys de la meitat del total, de les quals 4.909 són majors de 70 anys.

Tot i això, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va manifestar ahir durant la compareixença de l’actualització de les dades sanitàries la seva satisfacció per a la xifra assolida. “Estem molt satisfets i creiem que és una xifra molt positiva. Tenim present que les persones són conscients que ara tenim una limitació pel que fa al nombre de vacunes, però tenim l’esperança que quan hagin arribat faran la inscripció.” Així doncs, Mas va voler recordar i animar tothom perquè s’inscrigui en aquesta plataforma perquè és l’accés per poder gaudir de la vacuna.

Pel que fa al passaport sanitari, la secretària d’Estat va explicar que Salut està treballant de forma molt intensa amb el responsable de la Unió Europea i la responsable del ministeri d’Afers Exteriors per poder enllestir el projecte del passaport sanitari. “Nosaltres, de moment, estem parlant d’un certificat de vacunació, però seguim treballant i el Govern informarà quan sigui el moment oportú”, va detallar.

Cal recordar que fa poc més d’una setmana que la Comissió Europea va proposar un certificat per facilitar els viatges turístics de cara a aquest estiu. Una proposta per beneficiar tant aquells que hagin estat vacunats com els que tinguin anticossos o un test negatiu recent.

LES PROPERES REMESES DE VACUNES ARRIBARAN A PRINCIPI DEL MES D'ABRIL

“És una evidència que a nivell de tot Europa ens trobem amb una manca de proveïment”, va comentar ahir la secretària d’Estat Helena Mas amb relació a la falta de vacunes. En aquest sentit, afegia que des de Salut se seguirà treballant amb l’estimació que les properes remeses de vacunes arribaran durant les primeres setmanes del mes d’abril. “Tenim pendent el proveïment del projecte Covax amb un total 26.400 vacunes i també ens n’han d’arribar més de França i Espanya.” En aquests moments, s’estan duent a terme les vacunacions amb els darrers vaccins de l’última remesa d’unitats entregades per part d’Espa­nya, les que van arribar el 8 de març. L’acord subscrit estableix que el Principat anirà rebent remeses de 5.800 dosis amb certa periodicitat fins arribar a les 30.000. També n’han d’arribar 3.000 de França durant l’abril. Ahir l’OMS urgia els països a donar “d’immediat” deu milions de vacunes per a Covax.

tracking