x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Repunt més agressiu amb un jove de 23 anys a l'UCI

Un 60% dels afectats pateixen la variant britànica de la Covid que és més transmissible i greu
Joan Martínez Benazet en una roda de premsa anterior

Joan Martínez Benazet en una roda de premsa anterior

Joan Martínez Benazet en una roda de premsa anterior

SFGA/JAViladot
Actualitzada 24/03/2021 a les 20:28
L'anàlisi de les aigües residuals revela que un 60% dels casos de Covid-19 que hi ha ara al Principat corresponen a la variant britànica. El ministre Joan Martínez Benazet ha remarcat que els pacients que s'està tractant tenen efectes més greus i que aquesta soca del virus "és més transmissible perquè amb la variant de Wuhan no s'infectava tota la família i ara sí i el que veiem és que és més agressiva".

El titular de Salut ha alertat que els pacients que ingressen ara tenen més complicacions i a diferència de les onades anteriors s'equiparen els infectats a hospitalitzats a planta i a l'UCI. I ha detallat que hi ha un jove de 23 anys que no tenia patologies prèvies "amb una afectació molt gran i és molt preocupant" i ha incidit que aquest cas ha de fer reflexionar a qui pensa que el virus només causa problemes greus a persones grans.

Martínez Benazet ha comentat que s'han encarregat estudis genòmics sobre els positius que es diagnostiquen per confirmar si es tracta d'una variant més agressiva i ha precisat que a Alemanya es parla d'una major gravetat dels nous contagiats i que a França es registra molta ocupació a les UCI. I ha especificat que abans hi havia una cinquena part de pacients a cures intensives respecte el total d'hospitalitzats i ara la proporció és del 50% entre planta i UCI i per tant ha demanat extremar la precaució i reduir les interaccions socials a més d'inscriure's a la plataforma per vacunar-se, com ja han fet 31.941 persones que ja hi ha inscrites.

El titular de Salut ha emfatitzat que no hi ha perill de saturació de moment a l'UCI, malgrat els 9 pacients amb el virus i altres quatre amb diferents patologies que estan en altre espai de cures intensives, i que una de les avantatges és que tota la plantilla sanitària està operativa perquè fa setmanes que no hi ha contactes entre professionals que ja estan vacunats. I ha indicat que la vacunació ha fet que la incidència hagi baixat entre els majors de 75 anys i entre les persones de més de 65 anys el que demostra que els vaccíns són segurs i funcionen. 

El ministre ha recalcat que en el repunt actual "la casuística no té res a veure amb la de la segona i tercera onada" perquè ara es detecten menys de 50 casos per dia i en les precedents es van superar o fregar el centenar de positius diaris. I ha afegit que la taxa de reproducció es manté estabilitzada perquè avui és d'1,17 i dilluns era d'1,14.

Cap restricció nova a activitats
El ministre ha reiterat que és el comportament de la població el que dispara els casos i ha especificat que de moment el Govern no es planteja aplicar noves restriccions a activitats econòmiques obertes perquè s'ha comprovat que no són aquestes, per exemple, els bars o restaurants els que influeixen en l'augment de casos com va passar a la tardor. Martínez Benazet ha ressaltat que els inspectors constaten que els establiments compleixen totes les mesures "i no veiem motius per restringir" ja que el virus s'està propagant en l'àmbit de les relacions socials i familiars. Tanmateix, ha recalcat que el Govern observa diàriament l'evolució de la pandèmia i s'adoptarien mesures "si se'ns escapa la transmissió del virus".

 
  • #6 P3.
    (25/03/21 05:59)

    Caldria saber si aquest jove és un obès..., ja que es un dels factors de més risc juntament amb la diabetis i hipertensió, cada cop mes es veu mes jovent amb molt de sobre pes pels carrers .

    Respondre
  • #5 Hanns
    (25/03/21 05:53)

    Cada cop més hi haurà més jovent infectat i morts entre ells, per la senzilla raó del ordre de vacunació de les persones, dels més vells als més joves. I com que manquen vacunes i es va molt lentament, és possible que en un any al haver de tornar-la a posar el cercle dels vacunas no es completi i comencin de nou amb els més vells, deixant als joves per estrenar la vacuna.

    Respondre
  • #4 Maria
    (24/03/21 22:15)

    Van tenir l'oportunitat de comprar vaccines a Israel I no hi van fer ,tanta l.leialtat a Espanya I França per que ? More com responen

    Respondre
  • #3 Carles
    (24/03/21 21:36)

    Quin desastre, per mi que el que volen es una immunitat de ramat per falta de vacunes, mal anem i ja veurem si per aquest estiu la frontera tancada per empestats

    Respondre
  • #2 vacunes ja!!!
    (24/03/21 21:04)

    el retard en les vacunes és inacceptable!! el punt no està en els inscrits!! sup compreu vacunes com sigui i al preu q sigui, hi ha vides en joc!! 

    Respondre
  • #1 Sincerament, tio much
    (24/03/21 20:21)

    Sincerament algun dia tots els governs TINDREU de explicar que hi ha darrera del covid perquè de contradiccions està farcit, com ahir alemanya pot anuncia un lockdown super estricte perquè està el tema molt malament i avui cancel.lar lo dit, Quines contradiccions més abrumadores, no?

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts