La dona que duia la 'coca' a les calces es troba en règim de semillibertat

El Superior ordena el comís del cotxe que va fer servir per transportar la droga i imposa una multa

La dona que duia la 'coca' a les calces es troba en règim de semillibertatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La dona que va ser enxampada intentant travessar la frontera hispanoandorrana amb 40 grams de cocaïna amagats a les calces es troba en semillibertat. La condemnada per un delicte major de tràfic d’estupefaents i una contravenció penal de consum de droga va sortir de la Comella a principis de mes després de ser arrestada i empresonada el desembre del 2019. La penada va poder abandonar el centre penitenciari després que el Tribunal Superior dictés sentència pel recurs interposat per la fiscalia i la defensa de la dona, amb la qual la part recurrent va sol·licitar la semillibertat pel ròssec de la condemna ferma pronunciada.

La sala penal va decidir estimar de forma parcial la petició del ministeri públic. Així doncs, va imposar una multa de 2.000 euros a la processada i va ordenar el decomís del vehicle que va utilitzar per intentar introduir la droga al país. Per contra, els magistrats van desestimar la demanda de la defensa, que sol·licitava que se li retirés el delicte major de tràfic d’estupefaent perquè “no s’ha pogut provar ni en l’anàlisi del seu telèfon, ni hi ha cap indici que el justifiqui”, a banda “de les suposicions de Corts i la fiscalia”. La sentència dictada en primera instància condemnava la dona a una pena de tres anys de presó, dos dels quals ferms i la resta condicionals, i al pagament d’una multa de 300 euros pel delicte de consum de cocaïna i haixix, a la qual ara se li ha de sumar els 2.000 euros que figuren a la sentència del Superior.

Els fets van succeir el desembre del 2019, quan la dona va baixar a la Seu a fer uns encàrrecs i a buscar la droga, que va amagar dintre d’un preservatiu a la vagina i va intentar tornar a entrar per la frontera del riu Runer amb la malastrugança que els agents policials van parar el seu vehicle i l’equip caní va detectar-li alguna cosa sospitosa a l’entrecuix.

tracking