Els casos actius de Covid tornen a superar els 400 amb 50 nous contagis

Els pacients hospitalitzats són 16 i els ingressats a l’UCI intubats passen de 5 a 7

Els casos actius de Covid tornen a superar els 400 amb 50 nous contagisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El repunt de casos de Covid continua i ahir es va traduir que el nombre d’actius va tornar a superar la barrera dels 400, quan a principi de mes s’havia aconseguit baixar dels 300. L’actualització sanitària facilitada pel Govern va situar el nombre de persones amb el virus actiu en 416, 23 més que les que hi havia el divendres. Es van comptabilitzar 50 nous contagis, un nombre més elevat que el dels últims dies, i les altes només van ser 27. Des que va esclatar la crisi sanitària, la xifra de positius ja ascendeix a 11.481 persones i 10.952 han superat el virus.

Quant a la pressió sobre el sistema hospitalari, la dada més preocupant és que des de divendres dues persones més han hagut d’ingressar a la Unitat de Cures Intensives (UCI) per l’empitjorament del seu estat. Són set i totes elles amb necessitat de ventilació mecànica. Quant als interns que es troben a la planta Covid del centre sanitari, són 9. La xifra total de pacients és de 16, un menys que divendres.

La major incidència de contagis també fa créixer l’afectació a les escoles. Novament han augmentat les aules confinades. Les que ho estan totalment han passat a ser 13 en la darrera actualització (divendres eren 10) i 10 tenen algun alumne aïllat (són una més que divendres). Sí que han baixat les que es troben en vigilància passiva, que eren 17 ahir per les 29 de divendres.

La dada de vacunacions no ha experimentat canvis perquè no hi va haver noves inoculacions divendres. Ara per ara s’han administrat 9.288 dosis i a 8.018 persones se’ls n’ha posat almenys una.

Dilluns es reprèn la inoculació amb vaccins d’AstraZeneca malgrat que només en queden 160 per posar i usuaris de l’escola de Meritxell han de rebre una primera dosi, en el seu cas del vaccí de Pfizer. La vacunació ha de rebre una nova empenta els propers dies, quan s’espera que arribin finalment les primeres dosis adquirides en el marc del projecte COVAX (9.500 vacunes d’AstraZeneca de les 26.400 comprades a través de la iniciativa de l’OMS). França també ha d’administrar 3.000 dosis d’Oxford a partir de l’abril i en les mateixes dates Espanya farà arribar una nova remesa de 5.800 dosis de Pfizer.

El rebrot dels últims dies va portar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a demanar una nova dosi de prudència a la població i a fer ús dels cribratges per evitar la proliferació de contagis.

tracking