El nombre de casos actius frega els 400, amb 38 nous contagis

El nombre de casos actius frega els 400, amb 38 nous contagisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La xifra de contagis segueix a l’alça i en conseqüència ho fan els casos actius de coronavirus, que ahir ja estaven a punt d’arribar a la xifra dels 400 quan ara fa deu dies havien baixat de la barrera dels 300. Un repunt que implica que el Govern no es plantegi per ara l’aixecament de restriccions (ho van valorar fa alguns dies, va indicar el ministre Benazet, però ho van descartar per prudència) tot i que tampoc pensa a endurir-les. Ahir l’actualització sanitària va reportar 38 nous contagis, xifra que eleva a 11.431 casos el total de positius des que va esclatar la pandèmia. Els casos actius eren 393. Quant a la pressió sanitària, hi ha 17 pacients per Covid a l’hospital, dels quals 12 a planta i 5 a la unitat de cures intensives (UCI) amb ventilació mecànica. Quant als brots d’Arinsal i el Tarter la xifra d’afectats es mantenia en 67 i 49, respectivament.

El repunt de contagis s’ha percebut a les escoles. Ahir les totalment confinades eren deu (dos més que dijous) i nou estaven aïllades parcialment. El ministre va assenyalar que s’ha detectat una incidència més elevada a l’escola andorrana de Santa Coloma i d’aquí que s’hagi tornat a demanar que també duguin mascareta els petits de primer cicle, que tenen entre sis i set anys. Hi ha 29 classes més en vigilància passiva.

La taxa de reproducció, però, està baixant des de dilluns i ahir era d’1,14. El titular de Salut va insistir que malgrat estar lluny del que va succeir per exemple a l’octubre, amb una taxa d’1,9, “no podem deixar de ser curosos i cautelosos”, i més quan estem a les portes de la Pasqua i ja s’augura que hi pot haver relaxament.

Positius a tràmits

D’altra banda, el positiu d’una coordinadora del servei de Tràmits de Govern ha obligat a confinar l’afectada i quatre empleats contacte directe. La infecció es va detectar dimecres en un dels controls rutinaris amb tests d’antígens i no va tenir incidència en el funcionament del servei.

tracking