Salut afirma que amb cada vial de Pfizer s'aconsegueixen 7 dosis

El ministeri admet que la quantitat pot variar en funció de l'expertesa del sanitari que administri la vacuna

Andorra rep les 5.800 dosis de Pfizer procedents d'EspanyaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada vial dels vaccins de Pfizer permet administrar fins a un màxim de 7 dosis. Així ho ha dit el ministeri de Salut en una resposta escrita a una pregunta formulada per la consellera socialdemòcrata, Susanna Vela. En la rèplica, el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, afirma que "el nombre de dosis que es poden obtenir d'un vial és de set en el millor escenari" però que el que pot fer variar el totaldepènde "l'expertesa i l'entrenament del professional sanitari, de la precisió en la manipulació i del material emprat".

Enxifres, segons ha explicat el titular de Salut, això vol dir que en cada vial hi ha 2,25 ml. de solució farmacològica i quecada dosiés de 0,3 ml. i que per aquest motiu, en cada vial queden 0,15 ml. que "no es poden aprofitar".

Pel que fa a la preparació de la vacuna, el ministre ha indicat que es realitza "sota una cabina de flux laminar vertical totes les dosificacions, i la manipulació es restringeix a dos professionals experts amb l'objectiu d'optimitzar la tècnica".Amb relació ala descongelació, MartínezBenazetha dit que aquesta es produeix a temperatura ambient i que triga uns trenta minuts.

tracking