El repunt de casos continua i els actius pugen a 393

La taxa de reproducció del virus baixa lleugerament però Benazet alerta que encara no es pot relaxar les mesures de restricció

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El repunt de casos després de les vacances de Carnaval, afegit als brots detectats a Grandvalira i Arinsal, continua en la mateixa dinàmica dels darrers dies. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat aquest migdia que en les últimes hores s'han detectat 38 contagis nous, que han fet augmentar els casos totals a 11.431, mentre que els actius pugen novament i se situen en 393. El ministre ha detallat que el brot d'Arinsal acumula 67 positius i el de Grandvalira 49. Amb tot, la taxa de reproducció ha baixat lleugerament des de dilluns, d'1,26 a 1,14, i les altes totals són 10.925, mentre que les defuncions es mantenen en 113.

En aquest sentit, Martínez Benazet ha explicat que "no ens podem permetre relaxar cap mesura en situació de rebrot" com l'actual, encara que sigui relativament petit, i que volen seguir sent "prudents" quant a les restriccions. A més, ha tornat a deixar anar que sense els brots dels darrers 10 dies, ja s'haurien relaxat algunes mesures, fins i tot fa dues setmanes, però aleshores ja es va intuir que hi podria haver un repunt de casos i van preferir ser prudents.

D'altra banda, l'hospital Nostra Senyora de Meritxell es manté amb 17 ingressats per Covid, dels quals 12 són a planta i 5 pacients es troben sota ventilació mecànica a l'UCI. Finalment, les aules en vigilància activa aïllades totalment han augmentat a 10, dues més respecte ahir, mentre que les confinades parcialment han baixat a 9. A més, les aules en vigilància passiva per positius són 29.

tracking