Camp titlla de “marxista” la política de l'executiu amb els ERTO

Gallardo realça la “capacitat de reacció” per adaptar-se als nous escenaris de la pandèmia

Camp titlla de “marxista” la política de l'executiu amb els ERTOFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de terceravia Joan Carles Camp va catalogar ahir de “marxista” la política del Govern durant el debat parlamentari per la modificació de la Llei dels ERTO, aprovada al desembre, reformada al gener i esmenada ahir per segon cop amb els vots favorables de la majoria i l’abstenció de l’oposició. “Amb aquesta modificació de llei han passat tot el cost per als empresaris i els propietaris, i és possible que no els quedi molla financera per tirar endavant. Aquesta càrrega que passen al privat es diu intervencionisme de l’Estat en unes polítiques privades. És una política marxista”, va sentenciar Camp, en al·lusió a la rebaixa del 40% de la renda dels locals comercials durant el mes d’abril.

Durant el seu exposat, el parlamentari de terceravia va titllar en diverses ocasions “d’atropellament legislatiu” la modificació de la tercera Llei òmnibus. “Legislen tapant forats a correcuita sense preveure les conseqüències dels textos aprovats. El seu únic horitzó és guanyar el 2023, costi el que costi. L’últim ja apagarà el llum. Ja fa deu anys que governen. No cal que s’excusin més”, va etzibar Camp, que va reivindicar disposar d’una “bossa de diners” a través de l’acord de cooperació del 2004 amb la Comunitat Europea per poder retornar-la “en 40, 50 o 100 anys”.

Per part del Govern, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va defensar la necessitat d’introduir canvis legislatius en el text atesa la “dependència” d’Andorra envers les restriccions de mobilitat dels països veïns. Precisament, va posar en valor “la capacitat de reacció i flexibilitat del Govern” per adaptar-se “sobre la marxa” als canviants escenaris de la pandèmia. Sobre aquesta qüestió, Gallardo va recriminar a Camp “que ens demanen el que és pràcticament impossible”. “Volen fer entendre que és una incapacitat d’aquest Govern quan ningú sap quan acabarà la pandèmia”, va afegir el ministre, que no va descartar “que aquest sigui el darrer paquet de mesures a aplicar”.

Per reforçar el missatge del titular d’Economia, la consellera de DA Maria Martisella, en representació dels tres grups que donen suport a la coalició, va asseverar que “farem les lleis que faci falta per estar al costat de la població i del teixit empresarial”, tot apel·lant a l’equilibri i a la corresponsabilitat.

En darrer lloc, el president del grup parlamentari del PS, Pere López, va retreure “la manca d’anticipació” del Govern per adoptar decisions econòmiques “que no sempre es poden prendre a l’últim minut”. I va carregar contra l’executiu per “l’abandonament” del darrer any respecte al sector dels allotjaments turístics, que amb la modificació de la llei també podrà acollir-se a una rebaixa del lloguer del 40%.

tracking