França reprèn la vacunació amb AstraZeneca demà a la tarda

Jean Castex anuncia que s'administrarà el vaccí per demostrar la seva seguretat després de l'anunci de l'Agència Europea del Medicament

Vacuna Vacunes AstraZeneca Vaccí infermera sanitaria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

França reprendrà demà a la tarda la vacunació amb AstraZeneca. El primer ministre francès, Jean Castex, ha anunciat que amb la confirmació per part de l'Agència Europea del Medicament que el vaccí és segur, el país gal tornarà a administrar aquests vaccins, una vegada l'organisme de salut francès encarregat ho autoritzi demà al matí. A més, ha explicat que ell mateix es vacunarà demà a la tarda amb aquesta vacuna "per demostrar que és segura i per mostrar confiança" als ciutadans en relació a aquesta vacuna.

De la seva part, el Govern d'Andorra ha anunciat que demà es pronunciarà sobre les decisions de continuar amb la vacunació amb aquest fàrmac. "El Comitè Tècnic SARS-CoV-2 es reunirà demà al matí per fer una anàlisi i unes conclusions", han indicat des de l'Executiu després de les conclusions de l'EMA.

Anunci de l'EMA

La directora de l'Agència Europea del Medicament (EMA), Emer Cooke, ha avalat la vacuna d'AstraZeneca i ha assegurat que "és segura, sana i efectiva" per protegir contra la Covid en una compareixença aquesta tarda.

Els experts de l'EMA conclouen que les trombosis detectades en alguns vacunats no estan associades a l'administració de la vacuna creada per la Universitat d'Oxford i han explicat que estan investigant aquests casos raros de problemes de coagulació que s'han produït a diferents països on s'han posat ja més de 17 milions de dosis d'AstraZeneca.

Cooke ha manifestat que els casos de trombosis no són una situació inesperada quan s'ha posat a tants milions de persones i que hi pot haver "aquest tipus d'efectes secundaris" i la presidenta del comitè de farmacovigilància de l'EMA, Sabine Straus, ha destacat que els "beneficis de la vacuna continuen sent més alts que els riscs". I ha precisat que "la tasa de trombos entre les persones vacunades es més baixa que la detectada en la población general" i que els símptomes dels trombos es produeixen entre 7 i 14 dies després de rebre la vacuna i cal estar atents a aquests fenòmens que ha reiterat "són molt poc freqüents".

La vacunació amb AstraZeneca es va aturar dilluns a molts països europeus, entre ells Espanya que ja ha convocat un consell interterritorial extraordinari de salut per avaluar la represa de l'administració de dosis d'aquest fàrmac. L'EMA ha remarcat que ells analitzen la seguretat de la vacuna perquè cada país decideixi si continua amb l'administració del vaccí amb tota la informció que es facilita.

tracking