França retarda el toc de queda a les 19 h a partir de dissabte

Castex avisa d'un nou repunt de casos i hospitalitzats, i anuncia noves mesures que afecten principalment als departaments del nord del país

Jean Castex, en la compareixença d'aquesta tarda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

França retardarà el toc de queda de les 18 h a les 19 h a partir d'aquest dissabte 20 de març. El primer ministre francès, Jean Castex, ha comparegut aquesta tarda per explicar noves mesures al país veí, i que afecten principalment als departaments del nord de França, a Ille de France, així com algun de l'est, a la zona dels alps, on els casos i els hospitalitzats han empitjorat notablement en les darreres dues setmanes. Els habitants de les regions afectades, no podran sortir d'elles durant un mes, mentre que per a la resta de departaments, en què l'afectació és menor, es mantindran el gruix de les actuals mesures.

Castex ha defensat el retardament d'una hora del toc de queda a partir de dissabte perquè "esta demostrat" que els contagis a l'exterior són molt menys probables. Amb tot, ha avisat que no s'aprofiti per anar a fer la "festa o la barbacoa" amb els amics gràcies a aquesta hora extra o la dificultat de contagis a l'exterior. A més, ha indicat que és un exercici de confiança cap als francesos.

tracking