x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Salut ultima l'app del passaport de vacunació

Benazet diu que Andorra disposarà d’una certificació homologada a Europa “a final de maig”
El ministre de Salut durant la compareixença d'ahir.

Salut preveu tenir l'app del passaport de vacunació al maig

El ministre de Salut durant la compareixença d'ahir.

Fernando Galindo
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la consellera de DA Sandra Codina.

Salut preveu tenir l'app del passaport de vacunació al maig

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la consellera de DA Sandra Codina.

Fernando Galindo
Actualitzada 17/03/2021 a les 05:52
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assegurar ahir, durant la comissió legislativa de Sanitat, que els equips tècnics del Govern estan treballant en el desenvolupament d’una aplicació mòbil que permetrà a Andorra homologar-se en l’àmbit europeu i disposar d’un passaport de vacunació per poder viatjar a l’estiu arreu del món. “Tenim l’app molt enllestida, però en el cas que no estigui acabada per a final de maig podrem expedir una certificació en paper de caràcter provisional”, va declarar. En aquest sentit, el titular de Salut va comentar que estan en contacte amb la Unió Europea (UE) perquè tots els requeriments que sol·licita per al passaport de vacunació quedin reflectits en l’aplicació andorrana. Així doncs, i amb independència de si la UE “arriba a un consens al maig” respecte al passaport de vacunació, el titular de Salut va considerar que Andorra no tindrà “cap tipus de dificultat” per equiparar-se a la resta de països.

“Cada país tindrà les seves eines, però tots haurem de tenir una signatura digital que doni seguretat jurídica per viatjar per altres països”, va sostenir Benazet, que va afegir que l’aplicació “serà una extensió futura de la història clínica compartida”. Segons va detallar el ministre, l’usuari podrà consultar en una primera interfície si ha estat vacunat –i per part de quina companyia farmacèutica– o resultats de proves serològiques practicades, entre altra informació relacionada amb l’afectació de la Covid-19.

Paral·lelament, preguntat per la consellera general del PS Susanna Vela per la possible revacunació a la tardor, el responsable de la cartera sanitària va dir que Andorra està mantenint converses amb les grans companyies farmacèutiques per poder disposar directament, sense el paraigua de cap organisme supraestatal, de vaccins una vegada l’OMS aixequi la declaració d’estat de pandèmia mundial. “Llavors es liberalitzaria molt més el mercat, però de moment ningú sap si ens haurem de tornar a vacunar i quan ho hauríem de fer, per això estem treballant en diversos escenaris”, va explicar el ministre. En qualsevol cas, va exposar que comptaran amb l’assessorament de Federico Martinón Tor­res, expert en vacunes de l’OMS.

Reobertura de les cases pairals
D’altra banda, Benazet va anunciar ahir que les cases pairals reobriran a partir de l’1 d’abril. Per accedir-hi caldrà un certificat de vacunació o, en el seu defecte, poder testificar que els padrins conserven anticossos en haver superat la malaltia en un termini inferior als sis mesos. En previsió, dimecres 24 de març es publicarà un decret en el qual s’especificaran més detalls però l’objectiu és que es puguin respectar els horaris de menjador que hi havia abans de la pandèmia.

 
"SENSE ASTRAZENECA HI HAURIA 25.000 MORTS DE COVID"
“Estem parlant d’una vintena de casos en 17 milions de persones que han rebut la vacuna d’AstraZenea. Si no haguéssim vacunat aquests 17 milions moririen a causa de la Covid-19 unes 25.000 persones”, va manifestar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va demanar reforçar la confiança en el vaccí. “Vull tranquil·litzar la població. Tothom qui s’hagi vacunat amb AstraZeneca estarà protegit a les tres setmanes d’haver-les rebut”, va declarar. En aquest sentit, el ministre va insistir que “no hem decidit suspendre la vacunació, sinó ajornar-la fins que no hi hagi un pronunciament clar de l’OMS i l’Agència Europea del Medicament”. Amb relació a les dades de vacunació, el titular de Salut va exposar que s’han administrat un total de 8.847 dosis al país, 7.582 corresponents a primeres dosis i 1.265 a segones. Concretament, del fàrmac de Pfizer, del qual queden 600 dosis per distribuir, se n’ha administrat 5.424, 4.519 de la primera fase i 1.265 de la segona. Pel que fa a AstraZeneca, un total de 3.423 persones han rebut una dosi del fàrmac anglosuec i, si no hi ha cap contraindicació mèdica, la segona dosi l’hauran de rebre al cap de tres mesos.
Veure’n més
31
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts