França anunciarà noves restriccions aquesta setmana

Els hospitals de la regió d'Occitània desprogramen operacions per la pandèmia

Macron no prendrà cap decisió respecte a un nou confinament a França abans de dissabte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Emmanuel Macron va afirmar ahir que per l'augment de casos de la Covid "tindrem que prendre, en els propers dies, noves decisions" en una compareixença de premsa, tot i que no va avançar quin tipus de limitacions estudia el govern gal. El president de la República i Copríncep francès va indicar que les noves mesures restrictives s'aplicaran "de manera adequada i de forma proporcionada" i va comentar la situació de la regió de l'Illa de França on els hospitals registren nivell molt elevats d'ocupació a les UCI per manifestar que s'analitzarà com fins ara la realitat de la pandèmia "ciutat per ciutat, territori per territori".

França manté en vigor des de fa setmanes el toc de queda a partir de les 18 hores a les zones metropolitanes i el confinament de cap de setmana en territoris amb més incidència del virus. Els restaurants, els bars, els espais culturals i esportius resten tancats des de fa més de quatre mesos.

Operacions desprogramades a Occitània

Els hospitals de la regió d'Occitània, alguns dels quals en són usuaris residents a Andorra, s'han vist obligats a cancel·lar operacions programades per poder acollir malalts greus de Covid-19 derivats d'altres centres sanitaris de França, sobretot de les regions d'Illa de França i Provença-Alps-Costa Blava. Segons una nota de premsa de la Agència Regional d'Atenció Sanitària (ARS) d'Occitània, "com a part de la solidaritat nacional entre hospitals, les operacions de trasllat de pacients continuen aquesta setmana per a serveis de cures intensives a la nostra regió".

En total, una vintena de pacients haurien de ser tractats aquesta setmana en diferents hospitals públics i privats d’Occitània. Tenint en compte les especificitats mèdiques de cadascuna d’aquestes transferències, aquestes operacions només es confirmen a l'últim moment.

tracking